Μeteo: Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία φτάνουν στην Ελλάδα

Η πορεία της θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024.
.
.
Eurokinissi

Πρόσκαιρη μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Πέμπτη (11/01), κυρίως στη Θράκη και στα νότια νησιωτικά τμήματα, όμως από την Παρασκευή (12/01) προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και επιδείνωση του καιρού. Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως το Σάββατο (13/01), αλλά και τοπικά έντονες χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος χάρτης που ακολουθεί, δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται για την Πέμπτη (11/01) σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο στο οποίο μελετάται η κίνηση των αερίων μαζών. Το μπλε βέλος δείχνει την κίνηση της αρκτικής αέριας μάζας προς τα νότια, ενώ το κόκκινο βέλος την κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την κεντρική Μεσόγειο

.
.
meteo.gr

Ακόμα, ο δεύτερος χάρτης που ακολουθεί, δείχνει τη θερμοκρασία που προβλέπεται στο ίδιο υψόμετρο για το Σάββατο (13/01). Η ψυχρή αέρια μάζα, που διακρίνεται με αποχρώσεις μπλε χρώματος, θα κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Ευρώπης, όπου θα προκαλέσει και την εκδήλωση χιονοπτώσεων. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης (10/01), οι χιονοπτώσεις στη χώρα μας θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

.
.
meteo.gr

Δημοφιλή