ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/03/2018 12:34 EEST | Updated 29/03/2018 14:47 EEST

Μητέρα έγινε 13χρονη στο Λαύριο

ryasick via Getty Images

Ένα κορίτσι μόλις 13 ετών εισήχθη με ωδίνες τοκετού στο Κέντρο Υγείας του Λαυρίου. Γιατροί και νοσηλευτές προσέφεραν στην 13χρονη τις πρώτες βοήθειες και το κορίτσι διακομίσθηκε, στη συνέχεια, σε μαιευτήριο στην Αθήνα όπου και έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο μωράκι. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου «παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μαιευτήριο, συνοδεία ιατρού» ενώ «μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας».

Η 13χρονη είναι Ελληνίδα και όπως σχολιάζει το Κέντρο Υγείας «με βάση τις στατιστικές μελέτες, ο μέσος όρος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών. Υπάρχουν και εξαιρέσεις». 

Σχόλιο: 

Απορίας άξιο βέβαια είναι πώς το Κέντρο Υγείας Λαυρίου προχωρά σε κοινωνιολογικού τύπου ανάλυση. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία έδειξαν ότι οι Ελληνίδες δεν μένουν έγκυοι νεότερες επειδή είναι... χειραφετημένες και από πότε περιμένουμε ως κοινωνία τα μικρά κοριτσάκια να είναι χειραφετημένα. 

Η HuffPost Greece επικοινώνησε πάντως με τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας, κ.Βλαχογιάννη και στη συνομιλία σταθήκαμε και στο τελευταίο αυτό σχόλιο περί «χειραφέτησης» και «εξαιρέσεων». Ο ίδιος υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να υπονοήσει πως η 13χρονη έμεινε έγκυος σε αυτή την ηλικία επειδή δεν ήταν χειραφετημένη- πώς θα μπορούσε άλλωστε- και ήταν απλά ένα γενικότερο σχόλιο...

Δυστυχώς όμως η διατύπωση της ανακοίνωσης δεν βοηθάει μια τέτοια ανάγνωση και γενικότερα καλό θα ήταν, σε τόσο λεπτά ζητήματα να περιορίζουμε τα σχόλια που έστω και κατά λάθος φαίνεται να στοχοποιούν ένα ανήλικο. 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost