Μητσοτάκης από Ρόδο: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός

«Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της Τουρκίας και όχι τα λόγια», το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την Άγκυρα.
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο
Eurokinissi

Στους πολίτες της Ρόδου μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ένα από τα σημεία στο οποίο εστίασε ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης της 21 Μαϊου, ήταν τα εθνικά θέματα. «Το αποτέλεσμα πρέπει να αποπνέει σταθερότητα και σιγουριά. Οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την οικονομία ή το κοινωνικό κράτος αλλά και για το ποιος θα διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία, η οποία έχει και αυτή εκλογές. «Δεν πρόκειται να είμαστε αφελείς…Θα ζυγίσουμε τις πράξεις της Τουρκίας και όχι τα λόγια», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου για τη διευθέτηση του μοναδικού θέματος με τη γειτονική χώρα που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά και ότι θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση κυριαρχίας ή δικαιωμάτων.

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. Επίσης μίλησε για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών υπογραμμίζοντας ότι «μέσα σε τέσσερα χρόνια μετατράπηκε η χώρα από ”ξέφραγο αμπέλι” σε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα.»

«Τα φαντάσματα του ολέθρου μπορούν να γυρίσουν πίσω με την απλή αναλογική»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία, τόνισε ότι κορωνίδα του είναι οι αυξήσεις μισθών για όλους και ανέφερε ως επίσης βασικές προτεραιότητες την ενίσχυση των τομέων Υγείας και Παιδείας. Όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα του είναι πλήρως κοστολογημένο και επανέλαβε τη πρόκληση προς τα άλλα κόμματα να δώσουν τα δικά τους προγράμματα για κοστολόγηση σε κάποιον φορέα ώστε «να δούμε ποιος μιλάει με αριθμούς και ποιος μοιράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των παροχών που υπόσχεται.

Μιλώντας για την εκλογική αναμέτρηση σημείωσε ότι «τα φαντάσματα του ολέθρου μπορούν να γυρίσουν πίσω με την απλή αναλογική», ενώ άσκησε και έντονη κριτική προς το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι έχει μετατραπεί σε παράταιρο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τα διλήμματα των εκλογών, εστιάζοντας στο «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να πάει στις κάλπες και τόνισε την ανάγκη για αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Δημοφιλή