Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο: Να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκίνησε στις 21 Μαΐου

«Οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή που έκαναν στην προηγούμενη κάλπη», ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τον Ασπρόπυργο επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών
Τον Ασπρόπυργο επισκέφθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα τον Ασπρόπυργο και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.

«Ξεπεράσαμε το 40% και για μένα αυτό το ποσοστό είναι μία επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας την οποία κάναμε την προηγούμενη τετραετία να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Να βάλουμε την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή εν μέσω πρωτοφανών δυσκολιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για τον στόχο των εκλογών της 25 Ιουνίου:

«Εδώ είμαστε, στην παράξενη κατάσταση να πρέπει να διεκδικούμε μία δεύτερη εκλογική νίκη, όταν θα είχαμε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση, αν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Καλούμαστε δηλαδή και καλούνται οι πολίτες να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή, την οποία έκαναν στην προηγούμενη κάλπη και να μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη είναι άδεια, θα είναι άδεια το πρωί της 25ης Ιουνίου και χρέος μας είναι να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς.»

Να επανεπιβεβαιώσουν οι πολίτες την επιλογή που έκαναν στις τελευταίες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Να επανεπιβεβαιώσουν οι πολίτες την επιλογή που έκαναν στις τελευταίες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Dimitris Papamitsos

«Να συνεχίσουμε από την 26η Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη το σημαντικό έργο που έχουμε δρομολογήσει»

Όπως είπε, ο πήχης έχει μπει ψηλότερα, για ακόμα ψηλότερα για ακόμα καλύτερα ποσοστά στον Ασπρόπυργο και τη Δυτική Αττική, στοχεύοντας στις 4 έδρες.

«Να μπορέσουμε για ακόμα μια φορά να εκπλήξουμε ευχάριστα και να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε αυτή τη μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μας δείχνουν οι πολίτες. Για να συνεχίσουμε από την 26η Ιουνίου με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση, το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε ήδη δρομολογήσει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το πρώτο μέλημα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους.

«Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής μας πίστωσαν το γεγονός ότι σώσαμε τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά και όχι απλά προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, αλλά δημιουργούμε τις προοπτικές για πολλές ακόμα», ανέφερε μεταξύ άλλων και εστίασε στη δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, ένα πρότζεκτ που είχε κολλήσει αλλά το ξεμπλόκαρε η κυβέρνηση της ΝΔ μετά από διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε άλλα έργα και επενδύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Είναι μια επένδυση που θα μετατρέψει εδώ το «Θριάσιο» στο μεγαλύτερο Εμπορευματικό Κέντρο των Βαλκανίων και θα δημιουργήσει έως και 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτές είναι νέες δουλειές, κυρίως για τα νέα παιδιά της περιοχής. Μια περιοχή η οποία έχει έντονη μεταποίηση.

Προχωράμε και στην οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής περιοχής για να μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις στην περιοχή.

Αλλά δεν ξεχνάμε και τα μεγάλα έργα υποδομής και μεταφορών που χρειάζεται η περιοχή σας. Ένα έργο εμβληματικό, στο οποίο πιστεύω πάρα πολύ, είναι ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Δυτικής Αττικής», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική του προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία:

«Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό. Ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιοχής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της ΝΔ για την ανάπτυξη της περιοχής
Dimitris Papamitsos

«Στην αντιπολίτευση διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερά»

Αναφερόμενος στη νέα εκλογική αναμέτρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «αυτή την πορεία ανάπτυξης να τη συνεχίσουμε, να μην τη διαταράξουμε. Αυτό τελικά είναι και το πραγματικό ζητούμενο της κάλπης της 25ης Ιουνίου.»

Μιλώντας για τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι «διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τα πρωτεία στην κεντροαριστερά, ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι το μόνο το οποίο φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Αποποιούνται της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας. Μας λένε, «εμάς δεν μας αφορά αυτό. Εσείς θα είστε αυτοδύναμοι ούτως ή αλλιώς. Πάμε να δούμε τώρα ποιος θα είναι πρώτος στην κεντροαριστερή πολυκατοικία. Ποιος θα καταλάβει το υψηλό ρετιρέ».

Εγώ τους απαντώ ότι στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Ψηφίζουν για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου την επόμενη τετραετία και αυτή τελικά θα είναι η επιλογή την οποία θα κάνουν οι πολίτες.»

«Για εμάς η ασφάλεια του πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»

Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία είναι προοδευτική στην πράξη και όχι στα λόγια, κάτι που αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν δεν έμειναν απροστάτευτοι οι πιο αδύναμοι πολίτες, ούτε και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα, γιατί ξέρω ότι βρίσκομαι σε μια περιοχή που σας απασχολεί το ζήτημα της ασφάλειας, της εγκληματικότητας. Έχουμε κάνει βήματα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, έχουμε ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. Πρέπει να κάνουμε και άλλα.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα και χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους: για εμάς η ασφάλεια του πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και είναι προϋπόθεση. Προϋπόθεση προκοπής, ελευθερίας και ευημερίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται την επόμενη μέρα μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Και αυτό απαιτεί μια σταθερή και ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.»

«Οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια»

Επίσης μίλησε και για όσους δεν ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και σκέφτονται να το κάνουν. «Να μην ακούν μερικές φορές, τις φωνές και τις σειρήνες κάποιων μικρότερων κομμάτων, ειδικά αυτών οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των υπερπατριωτών και φωνάζουν στα κανάλια για το τι θα έκαναν αν είχαν ποτέ -που δεν θα το έχουν προφανώς- την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Θυμίστε τους ότι οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Ότι αυτή η κυβέρνηση επέδειξε μεγάλη πατριωτική ευαισθησία σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε «να τελειώσουμε τη δουλειά η οποία ξεκίνησε στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Στις 25 Ιουνίου όλη η Ελλάδα θα είναι πάλι γαλάζια και στις 26 Ιουνίου ξεκινάμε τη δουλειά για μια καλύτερη Ελλάδα που θα στοχεύει ακόμα πιο ψηλά, σταθερά, με τόλμη, για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.»

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο, όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νίκος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Ακρίτες του Κόσμου», Ιωάννης Σεπτούχας. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Δημοτικό Ποντιακό Θέατρο Ασπροπύργου, όπου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον χώρο και να συνομιλήσει με μέλη του Συλλόγου «Ακρίτες του Κόσμου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ασπρόπυργο
Dimitris Papamitsos