ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/12/2018 20:19 EET | Updated 14/12/2018 21:36 EET

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε ποτέ

Eurokinissi

Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να ληφθεί ποτέ, -την περικοπή των συντάξεων- με μία μείζονα εθνική υποχώρηση στο Σκοπιανό, και καταλήγοντας στο σύνθημα «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά».

«Η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών  με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο διεθνής παράγοντας θέλει να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με κάθε κόστος» είπε σχετικά. 

Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες...Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών».

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ : «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά- να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μπαίνουμε σ′ αυτή την εκλογική χρονιά στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας για δεκαετίας, ενωμένοι όσο ποτέ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι′ αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι‘αυτά που κάνει, αλλά και γι’αυτά που πιστεύει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ανάπτυξη πρέπει να επουλώσει τα ρήγματα, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. 

Ακόμη, αναφερόμενος στο δημογραφικό, εξήγγειλε μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, με επίδομα 2.000 ευρώ και αύξηση 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα. Επίσης δεσμεύτηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Συμπληρωματικά ανέφερε ότι για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της. 

«Σας καλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να να αλλάξει πορεία η χώρα. Με ένα κόμμα ανοιχτό στους νέους, στην κοινωνία, στις νέες ιδέες. Όχι μόνοι μας, αλλά σε μια μεγάλη συμμαχία που ενώνει πολίτες και προσωπικότητες από τη δεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την δέσμευσή του για το πανεπιστημιακό άσυλο: «Νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται και δεν βελτιώνεται, καταργείται. Στην Ελλάδα οι ιδέες θα διακινούνται ελεύθερα και θα προστατεύονται παντού. Και στα πανεπιστήμια». 

Αναφέρθηκε και στα θέματα ανομίας λέγοντας ότι στην αυριανή Ελλάδα οι πολίτες θα ξανακερδίσουν τις γειτονιές τους με την βοήθεια αστυνομίας, ενώ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ανέφερε ότι «για την ΝΔ υπάρχουν σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται».