Μητσοτάκης: Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η αποχή

«Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι πολιτική αστάθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός από τα Σέρβια Κοζάνης.
Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Σέρβια Κοζάνης
Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Σέρβια Κοζάνης
Dimitris Papamitsos

Μία από τις στάσεις της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βόρεια Ελλάδα ήταν στα Σέρβια Κοζάνης όπου και μίλησε σε πολίτες, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των ευρωεκλογών.

«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση όπου πολλοί συμπολίτες μας έρχονται και μας λένε: «γιατί αυτές οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές; Μα ψηφίσαμε για κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο». Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η αποχή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας την μεγάλη σημασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να καθορίσει και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα πέντε χρόνια, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πως ενισχύθηκε η χώρα από το 2019 έως σήμερα και ειδικά στα οφέλη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός μιλάει σε πολίτες στα Σέρβια Κοζάνης
Ο πρωθυπουργός μιλάει σε πολίτες στα Σέρβια Κοζάνης
Dimitris Papamitsos

«Σκεφτείτε, λοιπόν, την επόμενη πενταετία ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θα αγωνιστούν για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον πρωτογενή μας τομέα», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, θέτοντας και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης.

«Θα συνεχίσουμε ως χώρα να έχουμε μια αποτελεσματική αμυντική πολιτική και να φυλάμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα, όπως το κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια; Και εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Ευρώπης.

Θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την Ευρώπη για ενιαία εργαλεία χρηματοδότησης της άμυνάς μας; Και αυτά θα είναι πολύ σημαντικά σε μια εποχή που βλέπετε ότι υπάρχουν μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις. Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Να πάμε σε αυτές τις εκλογές συντεταγμένα, με απόλυτη συσπείρωση της βάσης μας»

Οι κάλπες του Ιουνίου όμως αναμένεται να επηρεάσουν και την εσωτερική πολιτική σκηνή, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

«Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Όμως, προσέξτε τι συμβαίνει τώρα εδώ. Έρχεται η αντιπολίτευση, σύσσωμη, και η αντιπολίτευση από τα δεξιά μας και η αντιπολίτευση από τα αριστερά μας, και λέει ένα πράγμα: «στείλτε μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτή την κυβέρνηση». Να αμφισβητηθεί δηλαδή η πολιτική σταθερότητα, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις τις οποίες μόνο αυτοί μπορεί να έχουν στο δικό τους το μυαλό. Εγώ σας λέω, λοιπόν, ότι σήμερα το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική αστάθεια», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σε μία σειρά από τομείς όπως Παιδεία, Υγεία και την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει.

«Να πάμε σε αυτές τις εκλογές συντεταγμένα, με απόλυτη συσπείρωση της βάσης μας, να μπορέσουμε το βράδυ των ευρωεκλογών να είμαστε εμείς οι μεγάλοι νικητές και να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας. Δεν θέλω να συγχέουμε τη σταθερότητα με τη στασιμότητα. Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να κάνουμε μεγάλα άλματα στο μέλλον», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σερβίων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Ελευθερίου, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το νέο σύστημα τηλεμετρίας δικτύων ύδρευσης για τις 19 κοινότητες της περιοχής, το οποίο κόστισε 6,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με το νέο σύστημα είναι δυνατή η παρακολούθηση των ροών, της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, από τις πηγές έως τις δεξαμενές.

Επιτυγχάνεται έτσι ο άμεσος εντοπισμός βλαβών, για την επιδιόρθωσή τους, και η αντιμετώπιση των απωλειών στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δημοτική δαπάνη, προς όφελος των πολιτών.

Δημοφιλή