Μητσοτάκης: Οι πολίτες μας ψήφισαν επειδή πίστεψαν όσα τους είπαμε για το δικό τους μέλλον

«Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Δεν περίμενα όμως αυτή την έκταση της διαφοράς», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.
.
.
Eurokinissi

«Σίγουρα κερδίσαμε εμείς και σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και ο πολιτικός διάλογος. Φάνηκε ότι η πραγματική κοινωνία είναι αλλού, μακριά από την τοξικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κέρδισε η χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, κάνοντας ουσιαστικά μία αποτίμηση της νίκης που πέτυχε η ΝΔ αλλά και τις μεγάλης διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά. Δεν περίμενα όμως αυτή την έκταση της διαφοράς», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης, τόσο πιο σεμνός επιβάλω εγώ στον εαυτό μου να είναι», ενώ εκτίμησε ότι με αυτό το αποτέλεσμα «έκλεισε ένα κύκλος θυμού που ξεκίνησε το 2010.»

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και για το ποιο κόμμα μπορεί να είναι στην αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα είναι κυβέρνηση και όχι για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση. Το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Τσίπρας ή Ανδρουλάκης;

Σε ερώτηση για το ποιον προτιμά ως αντιπολίτευση, εξήγησε ότι «θα το κρίνουν οι πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Μιλούσαν για μία Ελλάδα που υπήρχε μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Από τον κ Ανδρουλάκη άκουσα απίστευτες γενικότητες. Θέλει να γυρίσει στις δόξες της δεκαετίας του ΄80 αλλά είμαστε στο 2023. Δεν τον λες και θρίαμβο την επίδοση του ΠΑΣΟΚ», ενώ απαντώντας για το τι θα έκανε αν έχανε η ΝΔ στις εκλογές, τόνισε ότι «εμείς έχουμε μία παράδοση στη ΝΔ», εννοώντας ότι όταν η παράταξη χάνει εκλογική μάχη, αλλάζει ο αρχηγός.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ένα ολόκληρο υπόδειγμα πολιτικής με fake news, με ρητορική ότι «οι άλλοι είναι εχθροί μας», η τοξικότητα που έβγαζε, ηττήθηκε» και επανέλαβε ότι επιβραβεύθηκε η πολιτική που μιλούσε για το μέλλον, καθώς «η κοινωνία περιμένει από τους πολιτικούς να λύνουν προβλήματα».

Κάλεσμα στους πολίτες να ξαναψηφίσουν ΝΔ

«Είναι δύσκολες εκλογές και για εμάς στη ΝΔ. Αν οι πολίτες θέλουν να επαναεπιβεβαιώσουν την αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρέπει να έρθουν να ξαναψηφίσουν. Ο πήχυς μπορεί να ανέβει αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ εκτίμησε ότι «οι πολίτες ψήφισαν επειδή πίστεψαν όσα τους είπαμε για το δικό τους μέλλον» και για αυτό απηύθυνε κάλεσμα να ξαναψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία. «Η απλή αναλογική αυτοαναφλέχθηκε. Θα πούμε στους πολίτες να μας ξαναψηφίσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εκλογική επίδοση του κόμματος υπογράμμισε ότι «η Κρήτη ήταν προσωπικό μου στοίχημα και το ότι έγινε μπλε έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Στις λαϊκές γειτονιές που αυξήσαμε τα ποσοστά μας, οι πολίτες ψήφισαν για τις δουλειές τους», δίνοντας το παράδειγμα του Περάματος όπου η λειτουργία των ναυπηγείων έδωσε θέσεις εργασίας.

«Οι πολίτες της βορείου Ελλάδας να δουν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιο οι πατριώτες στα λόγια», ανέφερε για το γεγονός ότι υπήρξε στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή προτίμηση σε κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ, ενώ μιλώντας για το νέο προεκλογικό αγώνα τόνισε ότι «θα υπάρχει μηχανισμός παρακολούθησης όλων για το έργο που θα δείξουν σε αυτές τις εκλογές και θα αξιολογηθούν όλοι».

Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η έμφαση θα δοθεί στην οικονομία. Πρέπει να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων που θα οδηγήσουν σε αυξήσεις μισθών ενώ μιλησε και για μειώσεις φόρων

«Όχι» στην αλαζονεία

«Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δεν είναι ανεξέλεγκτες κυβερνήσεις. Παίζει ρόλο το ύφος και το ήθος της εξουσίας, Εμείς δεν σταματήσαμε να επιδιώκουμε συναινέσεις. Η διεύρυνση θα συνεχιστεί. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερο το βάρος. Δεν θα επιτρέψω ούτε ψήγμα αλαζονείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ως απάντηση σε ερώτηση για πιθανή εμφάνιση αλαζονείας λόγω της μεγάλης εκλογικής νίκης ενώ χαρακτήρισε λάθος τις δηλώσεις που έγιναν από στελέχη της ΝΔ για εκλογή 180 βουλευτών και αλλαγή του Συντάγματος μόνο από τη ΝΔ. «Πρέπει να βρούμε συγκλίσεις», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στο άρθρο 16 αλλά και στην ψήφο των απόδημων Ελλήνων, θέματα που πρέπει να υπάρξει συναίνεση.

Θα μιλάμε για μία άλλη κυβέρνηση αν μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ και σχηματίσει κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για rotation στην συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν ξεχνιούνται τα Τέμπη επειδή κερδίσαμε τις εκλογές. Έγινε επί των ημερών μου και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Στο θέμα των υποκλοπών, έγιναν πολλές βελτιωτικές κινήσεις. Οι εκλογές δεν είναι κολυμβήθρα για τα όποια λάθη έγιναν. Το θέμα είναι να μη γίνονται τα ίδια λάθη και να μαθαίνουμε από αυτά», σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Για Τουρκία

«Και η νέα τουρκική κυβέρνηση θα περιμένει να δει ποιος θα εκλεγεί στην Ελλάδα. Επιθυμία μου είναι να υπάρχει καλό κλίμα αλλά δεν αλλάζει έτσι η εξωτερική πολιτική μίας χώρας. Η Γαλάζια Πατρίδα παραμένει απειλή για εμάς», σημείωσε μεταξύ άλλων για τις σχέσεις με τη γειτονική χώρα ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, περιμένει και η Τουρκία να δει αν θα επανεκλεγεί ο Ταγίπ Ερντογάν ή αν θα υπάρξει αλλαγή με Κιλιτσντάρογλου, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει ανοιχτό μόνο ένα θέμα με την τουρκική πλευρά –εννοώντας την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών- ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιδιώξει συνάντηση με τη νέα τουρκική ηγεσία στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στα μέσα Ιουλίου, αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα