ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/06/2020 17:14 EEST

Μητσοτάκης: «Ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους»

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο, κάλεσε σε συστράτευση απέναντι σε στερεότυπα που αντιστέκονται στην πρόοδο.

Eurokinissi

Με 12 λέξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την συνολική εξέλιξη του πολιτισμού και ξεκίνησε την αναφορά του για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων: «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα».

Ο Πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον» έδωσε και το στίγμα του καθώς υπογράμμισε ότι ως φιλελεύθερος πολιτικός, πιστεύει στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. «Θεωρώ ότι η Δημοκρατία προχωρά με βάση τη θέληση των πολλών, αλλά και την προστασία των λίγων. Κι ότι η ανοιχτή οικονομία προσφέρει σε όλους, μόνον αν αξιοποιεί όλους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ευημερία μέσω της διαφορετικότητας υποστηρίζοντας ότι πλέον δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, τα δικαιώματα είναι το «ανάχωμα» της μειοψηφίας απέναντι στην κυριαρχία της πλειοψηφίας, υπογράμμισε ότι ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων είναι υποχρεωτικός από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θύμισε ότι στην Ελλάδα ήταν το κόμμα της ΝΔ αυτό που εισήγαγε το 2005 την απαγόρευση των διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις επιχειρήσεις να αναλάβουν ανάλογες ευθύνες, τονίζοντας τη σημασία του «συμπεριληπτικου εργοδότη», δηλαδή του εργοδότη που έχει  αντιληφθεί πως «η επιτυχία κρύβεται όχι στους διαχωρισμούς αλλά στις δημιουργικές συνθέσεις».

Τόνισε επίσης την ανάγκη συστράτευσης όσων βρίσκονται σε κομβικές θέσεις-στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- απέναντι σε στερεότυπα που αντιστέκονται στην πρόοδο. «Ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, υποστηρίζω την αξία να καθιερωθεί θέση Υπευθύνου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον. Και είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής «ατζέντας» με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.