Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες

Τετ α τετ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, στο περιθώριο της ορκωμοσίας της κυβέρνησης.
ASSOCIATED PRESS

Το γεγονός ότι τα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν ανά ομάδες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε τον χρόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει μετά τη χθεσινή απόφαση (4/1) της Ιεράς Συνόδου να λειτουργήσουν οι ναοί τα Θεοφάνεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησης του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Εκκλησία και κυβέρνηση έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση για το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι ανάλογος θόρυβος είχε σηκωθεί και την άνοιξη για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά την πασχαλινή περίοδο, ενώ κόντρα είχε ξεσπάσει και για το θέμα της Θείας Κοινωνίας. Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ευχήθηκε στους υπουργούς, μεταξύ άλλων, «καλή συνεργασία», ενώ αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Μένει πλέον να δούμε ποια θα είναι η επίσημη αντίδραση της Εκκλησίας ως απάντηση στο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αν θα λήξει εδώ το ζήτημα ή αν θα επιμείνει στην σκληρή στάση, ανοίγοντας αύριο τους ναούς.

Δημοφιλή