Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα των Γλυπτών μετά την ακύρωση Σούνακ

Σακελλαροπούλου: Το αίτημα για επανένωση των Γλυπτών έχει βρει ανταπόκριση από τη διεθνή κοινή γνώμη.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησαν και για το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αφορμή τη διπλωματική απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησαν και για το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, με αφορμή τη διπλωματική απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού
Eurokinissi

Στις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για την καθιερωμένη μηνιαία ενημερωτική συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και η διπλωματική απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος ακύρωσε στο παρά 5 την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Θεωρώ ότι η ακύρωση της συνάντησης δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ επεσήμανε ότι το περιστατικό αυτό είχε και μία θετική πλευρά. «Απέκτησε μεγαλύτερη δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας την παγκόσμια σημασία του Παρθενώνα ως σύμβολο της δημοκρατίας, εκτίμησε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας για την επανένωση των Γλυπτών έχει βρει ανταπόκριση και από τη βρετανική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Eurokinissi

«Αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης»

Η ενημέρωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε από την αναφορά που έκανε στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, εστιάζοντας στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.

«Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι έχει ενσωματώσει και παρατηρήσεις από τη διαβούλευση που προηγήθηκε, χωρίς όμως να έχει αλλάξει στον πυρήνα του. «Αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται από τα τεκμήρια, έχει το δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο για τα τελευταία 5 χρόνια», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι «αποδίδω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης». Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα όποια έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία με την ενίσχυση τομέων όπως της Υγείας και της Παιδείας και τόνισε τη σημασία της δίκαιης ανακατανομής των πόρων.

«Να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν στον τομέα της Δικαιοσύνης με σημαντικές παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα. Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, η στόχευση αυτών των παρεμβάσεων είναι διττή. «Να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας και να λύσουμε το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης».

«Συνεχίζεται η μάχη για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας»

Βαρύτητα έδωσε ο πρωθυπουργός και στο θέμα της ακρίβειας και στις δράσεις της κυβέρνησης για τη μείωση των τιμών. «Η μάχη για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σημείωσε ότι περισσότεροι από 1000 κωδικοί προϊόντων έχουν μπει στο πρόγραμμα Μόνιμης Μείωσης Τιμής. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στην αγορά για πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αδιανόητο να υπάρχουν φαινόμενα εκμετάλλευσης των ευάλωτων πολιτών»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι η δίκαιη φορολόγηση είναι πολύ σημαντική για την κοινωνία ενώ στην αναφορά της για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και ότι η Δικαιοσύνη υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.

Όσο για την ακρίβεια επεσήμανε ότι είναι ένα πρόβλημα που μας απασχολεί όλους και τόνισε την σημασία των ελέγχων καθώς σε μία χώρα που έχει περάσει από τόσο μεγάλη οικονομική κρίση θεωρεί «αδιανόητο να υπάρχουν φαινόμενα εκμετάλλευσης των πολιτών και κυρίως των πιο ευάλωτων».

Δημοφιλή