Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Να είμαστε μετρημένοι στον τρόπο που επικοινωνούμε

«Καμπανάκι» από τον πρωθυπουργό και νουθεσίες του προς την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία ζήτησε σεμνότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Οδηγίες για συμπεριφορές που δεν θα προκαλούν τους πολίτες που περνάνε δύσκολα σε αυτή την συγκυρία, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το κλείσιμο της τοποθέτησης του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού πήραν το λόγο συνολικά 27 βουλευτές, η συνεδρίαση έκλεισε με τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει:

«Θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνούμε σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες. Έχουμε να επιδείξουμε πάρα πολλά ως κυβερνητικό έργο και νομίζω ότι έχετε δίκιο όταν μερικές φορές επισημαίνετε ότι μέσα στην πυκνότητα των εξελίξεων πολλά από τα σημαντικά τα οποία γίνονται δεν περνούν τελικά στους πολίτες.

Υπάρχει, όμως, η γενικότερη αίσθηση στους πολίτες ότι αυτή η Κυβέρνηση παράγει πολύ και σημαντικό έργο. Όπως υπάρχει και η αίσθηση, ότι υπάρχει ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη της πραγματικότητας: και αυτή λέει ότι η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο.

Το λέω διότι δεν πρέπει μερικές φορές μέσα από την προβολή του κυβερνητικού έργου- η οποία πρέπει να γίνεται - να αγνοούμε αυτή την άλλη όψη της πραγματικότητας.

Νομίζω ότι όλοι είστε πολύ έμπειροι για να γνωρίζετε ότι αυτή την ισορροπία θα πρέπει να την τηρούμε και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Πρόκειται ασφαλώς για ένα προειδοποιητικό «καμπανάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη που σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία –έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος- δεν θέλει να δει συμπεριφορές από τους βουλευτές του που μπορεί να παραπέμπουν σε κάποιου είδους αλαζονεία ή έπαρση.