Μητσοτάκης στο «Πάμε Δανάη»: Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία νομοτελειακά πάμε σε νέες εκλογές

«Θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ νέο ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο της εκπομπής "Πάμε Δανάη"
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο στούντιο της εκπομπής "Πάμε Δανάη"
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στη εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» μίλησε για την εκλογική αναμέτρηση της 25 Ιουνίου. Όπως είπε στη Δανάη Μπάρκα, αισθάνεται ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές και για την αύξηση των ποσοστών της που πέτυχε η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα όμως τόνισε ότι είναι κάτι που τον γεμίζει ευθύνες. Και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαλαρότητα στην κάλπη, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Όσο για το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο, εφόσον δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία που επιδιώκει, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, η χώρα θα είχε ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όπως εξήγησε, με τους πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν σήμερα, δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, κάτι που όπως επεσήμανε, σημαίνει ότι νομοτελειακά θα πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση.

«Το ΕΣΥ όταν θέλει, μπορεί»

Μένοντας στο προεκλογικό κλίμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ο πολίτης μας εμπιστεύεται για να λύνουμε θέματα που τον απασχολούν όπως οι μισθοί και το ΕΣΥ». Ειδικότερα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με αφορμή τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών σε Κω και Νέα Μάκρη, υπενθύμισε ότι ως θέμα βρίσκεται στις προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε μέρος του σχεδιασμού που έχει γίνει για την αναβάθμιση του όπως προλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων και μίλησε για την επίσκεψη που έκανε στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» πριν φτάσει στο στούντιο για την συνέντευξη. Όπως είπε, μιλώντας για το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» και για τις θεραπείες που μπορούν να κάνουν οι καρκινοπαθείς στο σπίτι, «το ΕΣΥ όταν θέλει, μπορεί» και δεσμεύθηκε ότι εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός «θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ νέο ΕΣΥ.»

Tik Tok και εκλογές

Ερωτηθείς για την σημασία του Tik Tok στην εκλογική αναμέτρηση αλλά και για το νέο ύφος που δείχνει μέσα από τα βιντεάκια που ανεβάζει, σημείωσε ότι το Tik Tok του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τον εαυτό του. «Μου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω λίγες πλάκες», ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά πρόσθεσε πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που κέρδισε την στήριξη της νεολαίας. «Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το Tik Tok αλλά γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματά τους και την αντιμετώπισή τους», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε σε πιο προσωπικές στιγμές του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως για τα χρόνια του σχολείου για τα οποία σημείωσε ότι ”δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας” αλλά και στις σχέσεις με την σύζυγο και τα παιδιά του στα οποία, όπως αποκάλυψε, λέει ότι πρέπει να είναι δύο φορές πιο ταπεινά γιατί είναι τα παιδιά του πρωθυπουργού. «Αν για κάτι είμαι περήφανος δεν είμαι για τη δουλειά μου, αλλά για τα παιδιά μου», εκμυστηρεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι του αρέσει η σχέση που έχουν και το ότι μπορούν να μοιράζονται μαζί του τα προβλήματα τους.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από την εργασία του στον ιδιωτικό τομέα, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εξήγησε ότι «έμαθα τι σημαίνει να έχω προϊστάμενο, να είμαι στην ώρα μου, να είμαι συνεπής και να κρίνομαι για το αποτέλεσμα μου.»