Μητσοτάκης: Το κράτος έχει τη δύναμη να βάλει την αγορά σε τάξη

«Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας».
.
.
Eurokinissi

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το “τέρας” της ακρίβειας. Θα πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο χαιρετισμού του σε συγκέντρωση πολιτών στο Γαλάτσι.

«Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια» πρόσθεσε.

«Εδώ στο Γαλάτσι γίνονται πάρα πολλά: από τα μεγάλα έργα, από το Μετρό το οποίο θα αλλάξει την όψη της πόλης και θα αναβαθμίσει σημαντικά όλες τις αξίες στην περιοχή, μέχρι τις αναπλάσεις που κάνετε, τις πολυκατοικίες τις οποίες έχετε γκρεμίσει, το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίσατε πολλά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Είτε είμαστε κυβερνητικά στελέχη είτε είμαστε Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δική σας ζωή, τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη. Και δεσμεύομαι ότι και τον επόμενο χρόνο γι’ αυτό θα αγωνιζόμαστε» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «το 2024 όμως είναι και εκλογική χρονιά, μην το ξεχνάμε».

Αυτές οι ευρωεκλογές, είπε, έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία, διότι λαμβάνουν χώρα 50 χρόνια μετά την ίδρυση της ΝΔ: «Είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη εκείνη η οποία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είναι η παράταξη εκείνη η οποία επιτρέπει τώρα στην Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και πάλι οι πολίτες, όταν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, θα αναρωτηθούν ποιο είναι το κόμμα και ποια είναι η ηγεσία που τελικά μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, να κρατήσει ψηλά το αποτύπωμα της χώρας και ταυτόχρονα να φέρει και τα χρήματα από την Ευρώπη τα οποία η πατρίδα μας δικαιούται».

«Όταν η οικονομία πηγαίνει καλά υπάρχει πλεόνασμα για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, διότι δεν θα κουραστώ να το λέω: η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή. Έχουμε λοιπόν πολλή δουλειά μπροστά μας, σε πολλούς τομείς. Ένα πράγμα να ξέρετε: οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι τελικά η πρόοδος την οποία χρειάζεται η χώρα μας για να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον, για να γίνουμε Ευρώπη παντού» ανέφερε.

Δημοφιλή