Μια υπέροχη φθινοπωρινή βόλτα στον ποταμό Βοϊδομάτη

Μια φωτογραφική περιήγηση σε ένα από τα μεγαλύτερα στολίδια της Ηπείρου και μερικές χρήσιμες πληροφορίες που ανοίγουν την όρεξη για εκδρομή.
Ποταμός Βοϊδομάτης
Eurokinissi
Ποταμός Βοϊδομάτης

Είναι ένα μνημείο της φύσης. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός από το 1973, καθώς και το Φαράγγι του Βίκου που αποτελεί επίσης μνημείο φυσικής ομορφιάς.

Ο λόγος για τον ποταμό του νομού Ιωαννίνων, Βοϊδομάτη, παραπόταμο τπου Αώου που ανήκει στον νομό Ιωαννίνων. Με συνολικό μήκος 15 χιλιόμτερα, ο ποταμός δέχεται στο διάβα του κι άλλα υδάτινα ρεύματα που σχηματίζονται στις πλαγιές της Τύμφης ή προέρχονται από το Φαράγγι του Βίκου και τελικά συμβάλει στον Αώο κοντά στην Κόνιτσα.

Ο φακός της Eurokinissi έκανε μια φθινοπωρινή βόλτα στην περιοχή για να καταγράψει απο ψηλά έναν από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης (καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης) που διασχίζει μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της χώρας. Δεν είναι τυχαίο το ότι το κλικ του γνωστού φωτογραφικού πρακτορείου στέκεται σε ένα από τα πανέμορφα ηπειρώτικο γιοφύρια που στολίζουν τον Βοϊδομάτη. Κατά μήκος του συναντώνται μερικά από τα ωραιότερα μονότοξα ηπειρώτικα γεφύρια.

Μπορούμε να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές του ποταμού και της ευρύτερης περιοχής μέσα από διάφορα αθλήματα, όπως καγιάκ και ράφτινγκ μιας και ο Βοϊδομάτης είναι κατάλληλος ποταμός ακόμα και για αρχάριους.

Πρόσβαση

Για να απολαύσουμε ράφτινγκ ή καγιάκ στον Βοϊδομάτη θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι την Ηπειρο. Ως βάση σας μας μπορούμε να έχουμε τα Ιωάννινα, την Κόνιτσα αλλά και τους πανέμορφους πετρόχτιστους οικισμούς του Ζαγορίου που διαθέτουν όμορφους ξενώνες και αρχοντικά. Μπορούμε να συμβουλευτούμε την επίσημη ιστοσελίδα του ΖΕΝ- Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network) για να ανακαλύψουμε τα μυστικά που μπορεί να μας προσφέρει ο ξεχωριστός αυτός τόπος και να οργανώσουμε τις Ζαγορίσιες διακοπές που ονειρευόμαστε.

Ποταμός Βοϊδομάτης
Eurokinissi
Ποταμός Βοϊδομάτης
Ποταμός Βοϊδομάτης
Eurokinissi
Ποταμός Βοϊδομάτης
Ποταμός Βοϊδομάτης
Eurokinissi
Ποταμός Βοϊδομάτης
Ποταμός Βοϊδομάτης
Eurokinissi
Ποταμός Βοϊδομάτης