Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο NYN ESTI, το εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ΕΜΣΤ
NYN ESTI
ΕΜΣΤ
NYN ESTI

Ένα μενού έξι πιάτων με θέμα το κρέας (fauna) και την υπογραφή του σεφ Σταμάτη Μισομικέ. Ένας συνδυασμός γεύσεων που βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ ThisIs- Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας που διοργανώνει το Wine Style στο NYN ESTI, το εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ΕΜΣΤ την Παρασκευή 31 Μαΐου (ώρα 20.00).

Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον managerτου Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα.

Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;»

Μενού βιότοπος

  • Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με ScaperdasFreres,BlancdeNoirNV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (MethodeTraditionnelle);
  • Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
  • Σουπιόρυζο με μάραθο, καρύδια και καιμάκι συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, SauvignonBlanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
  • Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα, χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
  • Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα,κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah& Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
  • Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι, κεράσια και άθερμο πετιμέζι συνδυασμένο με Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer& Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)

Info:

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στο NYN ESTI | Tel: +30 698 9438 866 | Leof. Andrea Siggrou 51-53, Athina 117 43

Ώρα: 20:00

Συμμετοχή : 75 ευρώ/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)

Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο +30 698 943 88 66