ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Μια Σχολή που δημιουργεί τους γιατρούς της Νέας Γενιάς

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023.
.
.
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Τεράστια πρόκληση και τεράστια ικανοποίηση. Βαθιά γνώση, υψηλή ευθύνη, απαιτητική δουλειά και ταυτόχρονα μέγιστη ηθική ανταμοιβή. Αυτά επιφυλάσσει, μεταξύ άλλων, μια καριέρα στην Ιατρική.

Αν οραματίζεσαι τον εαυτό σου να βοηθά τους ανθρώπους, να συνεισφέρει στη βελτίωση της γνώσης για την ανθρώπινη υγεία, να λειτουργεί με ακέραιο χαρακτήρα και σεβασμό στην επιστήμη της Ζωής, η Ιατρική είναι ξεκάθαρα η επιλογή σου. Και μαζί με αυτήν, καλείσαι να αποκτήσεις πλήθος δεξιοτήτων, να αξιοποιήσεις νέες πρακτικές και νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να θεμελιώσεις την πορεία σου σε όλα όσα δημιουργούν τους επιστήμονες που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής. Το 2023 βρίσκει τον κόσμο να τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Κι ο μόνος τρόπος να τους εξασφαλίσει είναι η άρτια, ενημερωμένη και ολοκληρωμένη Ιατρική Εκπαίδευση.

Σπουδές Ιατρικής στην Κύπρο

Ο σύγχρονος απόφοιτος Ιατρικής Πρέπει να κατέχει πέρα από τις γνώσεις ιατρικής την απαραίτητη κλινική εκπαίδευση. Άρα να έχει μυηθεί στην Ιατρική μέσα από μια Σχολή υψηλών προδιαγραφών με εξαιρετικής κατάρτισης ακαδημαϊκό και επιστημονικό δυναμικό, με πολυεπίπεδο πρόγραμμα σπουδών, με μεθόδους, εξοπλισμό και τεχνολογίες που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της σύγχρονης Ιατρικής Εκπαίδευσης,- με απόλυτη ισορροπία μεταξύ κλινικής θεωρητικής γνώσης και πρακτικής, με συμμετοχή και παραγωγή στην ιατρική έρευνα και την καινοτομία.

Αυτή είναι η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Περιζήτητη από φοιτητές δεκάδων χωρών εντός και εκτός Ευρώπης, αναγνωρισμένη ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ιατρικών σπουδών και έρευνας στη Νότια Ευρώπη, με έδρα τη Λευκωσία, μια ευρωπαϊκή πόλη γεμάτη δυναμισμό, ευκαιρίες και δυνατότητες δικτύωσης.

.
.
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τεχνολογία state-of-the-art

Σήμερα, για να εξελιχθείς σε έναν εξαιρετικό γιατρό, ως φοιτητής Ιατρικής, χρειάζεται να έρθεις σε πρακτική επαφή με το αντικείμενό σου όσο το δυνατό νωρίτερα. Η θεωρητική γνώση και κατάρτιση είναι σημαντική, όμως εξίσου σημαντικό είναι να αποκτάς κριτική σκέψη, να λαμβάνεις αποφάσεις, να καλλιεργείς τεχνικές δεξιότητες για να προσεγγίζεις θεραπευτικά τους ασθενείς σου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα μεθοδολογιών στην διδασκαλία και στη μάθηση. Αυτές περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική άσκηση problem-based learning, task-based learning, σεμινάρια κλινικών δεξιοτήτων, εικονική μάθηση και κλινική εκπαίδευση με ασθενείς σε νοσοκομεία και κλινικές στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Κλινική κατάρτιση σε διεθνή νοσοκομεία και κλινικές

Οι φοιτητές της Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εκπαιδεύονται δίπλα από καταξιωμένους καθηγητές, αξίζει δε να τονιστεί πως Νομπελίστες είναι visiting professors του της Ιατρικής Σχολής. Δίπλα τους, οι φοιτητές της Σχολής κατανοούν σε βάθος το θεωρητικό και το κλινικό σκέλος της επιστήμης. Για την κλινική εκπαίδευση, όμως, η Ιατρική Σχολή κάνει ένα βήμα παραπάνω, καθώς διατηρεί συνεργασίες, κάποιες με αποκλειστικότητα, με μεγάλα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα εντός και εκτός Κύπρου. Όπως, στην Ελλάδα, με το Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων,τον Όμιλο Υγεία, στην Κύπρο με το German Oncology Center και το American Medical Center και στο Ισραήλ, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah.

Ακόμη, οι φοιτητές Ιατρικής του EUC έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής (summer externships) σε νοσοκομεία και κλινικές στις όπως Shriners Hospital for Children, Johns Hopkins Hospital κ.α.

Σχολή με ζωή, πτυχίο με ισχύ

Αν βρίσκεσαι πριν το μεγάλο βήμα για σπουδές στην Ιατρική, έχεις κάθε λόγο να προσέξεις και να ζυγίσεις τι σου προσφέρει κάθε Σχολή. Στα κριτήριά σου θα βρεις σίγουρα την προϋπόθεση για ένα ισχυρό πτυχίο με αναγνώριση, ώστε να αποτελέσει το υπόβαθρο για την μετέπειτα ειδικότητα που σε ενδιαφέρει

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε υπερκαλύπτει σε αυτό, δεδομένου ότι το πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του έχει πιστοποιηθεί από τον World Federation for Medical Education (WFME). και Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG), πράγμα που σημαίνει πως κάθε απόφοιτος έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στις εξετάσεις για πιστοποίηση και άσκηση επαγγέλματος στις ΗΠΑ.

Εκτός από το πρόγραμμα σπουδών και το πτυχίο, σίγουρα θα σε ενδιαφέρει η Ιατρική Σχολή που θα επιλέξεις να σου παρέχει ασφάλεια, σύγχρονες και πλήρεις υποδομές, ένα οργανωμένο και όμορφο campus. Προσδοκάς, τέλος, ένα περιβάλλον με καλό επίπεδο κοινωνικοποίησης, δραστηριότητες, συνέδρια, εκδηλώσεις και δράσεις ερευνητικού και μη ενδιαφέροντος.

Επιλέγεις Ιατρική, επιλέγεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:

  • με ποσοστό ικανοποίησης φοιτητών 96%,
  • με 23 προγράμματα στον ευρύτερο κλάδο των Επιστημών Υγείας και Ζωής,
  • με 5 αστέρια στην κατάταξη του QS Top Universities ανάμεσα στα 72 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και 5 αστέρια ειδικά για το Πτυχίο Ιατρικής του,
  • με καινούριο Παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στη Φρανκφούρτη

Διεκδικεί επάξια να είναι η πρώτη επιλογή σου. Αν θέλεις να ξεκινήσεις να σχεδιάζεις την πορεία σου ως γιατρός του αύριο, να ανοίξουν οι ορίζοντες και οι προοπτικές σου για μια λαμπρή επιστημονική καριέρα από την Ευρώπη έως την Αμερική, έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις από σήμερα.

Μάθε περισσότερα τη Σχολή Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ , στο info@euc.ac.cy και το 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2023: 2 Οκτωβρίου 2023

Πήγαινε στην αρχική σελίδα