Μίκης Θεοδωράκης: Η πρώτη ανάρτηση της κόρης του Μαργαρίτας μετά τον θάνατο του

Όπως γράφει μεταξύ άλλων «αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».
Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Eurokinissi

Μέσω facebook επέλεξε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη να κάνει την πρώτη δημόσια τοποθέτηση της μετά τον θάνατο του πατέρα της. Στη μακροσκελή ανάρτηση που αρχίζει με τη φράση «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα», αναφέρει μεταξύ άλλων: «... Αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».

Η δημόσια τοποθέτηση μέσω social media έγινε ενώ ο τόπος και ο χρόνος ταφής του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη παραμένουν άγνωστοι. Ο ίδιος ο συνθέτης είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αδελφός του. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εκφράσει την προτίμηση της να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται και η εξοχική κατοικία της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του κορυφαίου Έλληνα έως τη Δευτέρα οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο γιος του συνθέτη, Γιώργος Θεοδωράκης, επίσης σε ανάρτηση του στο facebook, έγραψε: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…»

Όπως έχει γίνει γνωστό, το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα από τις 10.00 έως τις 19.00, την Τρίτη τις ίδιες ώρες, και την Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Οι αλλαγές κρίθηκαν σκόπιμες, καθώς την ερχομένη Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.

Popular in the Community