ΔΙΕΘΝΕΣ
21/01/2021 20:37 EET | Updated 21/01/2021 20:46 EET

Μογγολία: Ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε επειδή δεν δόθηκαν ζεστά ρούχα σε λεχώνα με κορονοϊό

Υπάρχουν και πολιτικοί με φιλότιμο.

Vladimir Gerdo via Getty Images

Ο πρωθυπουργός της Μογγολίας, Ουχναγκίν Χουρελσούχ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, επειδή δεν χορηγήθηκαν ζεστά ρούχα σε μια γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει κατά την μεταφορά της σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

«Πριν από δύο ημέρες, μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Μεταδοτικών Νόσων με ανεύθυνο και απάνθρωπο τρόπο», δήλωσε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό. «Είμαι πατέρας. Ηταν μια θλιβερή εμπειρία για μένα ως πατέρας και πρωθυπουργός».

Ο Χουρελσούχ είπε ότι σχεδίαζε να συνεργαστεί με «ολόκληρη την ομάδα» στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτό έγινε αδύνατο μετά την παραίτηση τόσο του αναπληρωτή πρωθυπουργού όσο και του υπουργού υγείας της χώρας.

«Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να αποδεχτεί το αίτημα από το κοινό», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Montsame, την Τρίτη, ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε μια γυναίκα με το νεογέννητο μωρό της να μεταφέρονται από ένα μαιευτήριο σε σε νοσοκομείο μολυσματικών ασθενειών, προκειμένου να απομονωθούν.

Οι πολίτες ήταν εξοργισμένοι βλέποντας τη γυναίκα να φοράει μόνο ένα φούτερ, παντελόνι φόρμας  και παντόφλες καθώς μεταφερόταν μέσα σε συνθήκες παγωνιάς στο ασθενοφόρο από ιατρό με προστατευτικό εξοπλισμό. Η γυναίκα είχε διαγνωστεί με Covid-19 νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR via Getty Images

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral και πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δτόμους, προχωρώντας σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα της χώρας, Ουλάν Μπατόρ. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν από τους αξιωματούχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR via Getty Images

Το νοσοκομείο ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα και την οικογένειά της.

Η αραιοκατοικημένη Μογγολία είχε μόνο 1.584 κρούσματα κορονοϊό και δύο θανάτους.

Πηγή: RT