Μπένος: "Καμία ανεμογεννήτρια στη Β. Εύβοια όσο είμαι εγώ εκεί"

Τί δήλωσε στη Βουλή ο υπεύθυνος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΔΙΑΖΩΜΑ" (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΔΙΑΖΩΜΑ" (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Eurokinissi

Ο Σταύρος Μπένος μιλώντας σε μια πρώτη ενημέρωση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, διαβεβαίωσε πως όσο ο ίδιος βρίσκεται στη θέση του υπευθύνου Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας δεν θα τοποθετηθεί στην περιοχή καμία ανεμογεννήτρια.

”Όσο θα είμαι εγώ εκεί και μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιό μου, δεν θα μπει καμία ανεμογεννήτρια”, ανέφερε ο Σταύρος Μπένος και πρόσθεσε: ”χθες, η κυβέρνηση έπραξε άριστα, αποφασίζοντας να σταματήσει ένα λάθος που είχε γίνει από τη ΡΑΕ, για να δρομολογηθούν άδειες για ανεμογεννήτριες”.

″Αυτό σταματάει, προκειμένου να γίνει το σχέδιο της ανασυγκρότησης που ξεκινάει από λευκή κόλλα”, ανέφερε ο Σταύρος Μπένος. Εντός δε, του Οκτωβρίου, όπως ανέφερε, θα γίνει η ανάθεση των πρώτων δέκα θεματικών μελετών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναγέννηση, ανάπτυξη και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος για το πρόγραμμα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, ο κ. Μπένος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα για την Εύβοια δεν είναι μόνο ανθρωποκεντρικό, δεν είναι μόνο φιλοπεριβαλλοντικό, είναι ολιστικό, ενώ το σχέδιο ανασυγκρότησης ξεκινάει από «λευκή κόλλα».

Σε άλλο σημείο της τοποθετήσης της του ανέφερε πως θα περιστοιχίζεται από εθελοντές και πως όλες οι μελέτες θα προέλθουν από δωρητές και χορηγίες και θα δοθούν δωρεάν στην κυβέρνηση.

«Δεν έχω θώκους, δεν έχω αμοιβές. Όσοι είναι δίπλα μου θα είναι εθελοντές. Ό,τι δε, προσφερθεί, με πρώτη προσφορά από το ‘Διάζωμα’ όλες τις μελέτες, όλες οι μελέτες θα προέλθουν από τον κύκλο των δωρητών, των χορηγών και των εταιρικών μελών του ‘Διαζώματος’ και θα δοθούν δωρεάν στην κυβέρνηση. Όλες οι μελέτες για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας. Ό,τι προκύψει από εμάς, θα προκύψει με τρόπο μονοσήμαντο. Από την αρχή που ξεκίνησε το ‘Διάζωμα’, είπαμε ότι ποτέ δεν θα πάρουμε χρήματα από το κράτος, ποτέ από την ΕΕ, οι πόροι είναι μονάχα ιδιωτικοί και προέρχονται από τα μέλη μας», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή