ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2018 13:12 EEST

Μπιλ Γκέιτς: Στον Πολ Άλεν άξιζε περισσότερος χρόνος, μα η δουλειά του θα ζήσει για γενιές

Paul Allen (g) et Bill Gates, co-fondateurs de Microsoft, le 26 mai 2000 à Portland|STAN HONDA

«Ο Πολ αγαπούσε τη ζωή και αυτούς γύρω του, και όλοι τον λατρεύαμε. Του άξιζε πολύς περισσότερος χρόνος, μα οι συνεισφορές του στον κόσμο της τεχνολογίας και της φιλανθρωπίας θα ζήσουν για γενιές. Θα μου λείψει τρομερά» δήλωσε για τον θάνατο του συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς.

«Είμαι τρομερά λυπημένος για τον θάνατο ενός από τους παλιότερους και καλύτερους φίλους μου, του Πολ Άλεν. Από παλιά που ήμασταν μαζί στο Lakeside School, μέχρι τη συνεργασία μας στη δημιουργία της Microsoft και κάποια από τα κοινά μας φιλανθρωπικά εγχειρήματα ανά τα χρόνια, ο Πολ ήταν ένας πραγματικός συνεργάτης και αγαπητός φίλος. Οι προσωπικοί υπολογιστές δεν θα υπήρχαν χωρίς αυτόν. Αλλά ο Πολ δεν ήταν ικανοποιημένος με το να ιδρύσει μια μόνο εταιρεία. Διοχέτευσε τη νοημοσύνη και την ευσπλαχνία του σε μία δεύτερη δράση, επικεντρώνοντας στη βελτίωση των ζωών των ανθρώπων και την ενίσχυση κοινοτήτων στο Σιάτλ και ανά τον κόσμο. Του άρεσε να λέει “αν μπορεί να κάνει καλό, τότε θα έπρεπε να το κάνουμε”. Τέτοιου είδους άνθρωπος ήταν».

Ο δισεκατομμυριούχος Πολ Άλεν, συνιδρυτής το 1975, μαζί με τον Γκέιτς, της Microsoft, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών του καρκίνου από τον οποίο έπασχε, γνωστοποίησε εξ ονόματος της οικογένειάς του η εταιρεία του, η Vulcan. Ο Άλεν αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού.Παρότι έτεινε να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άλεν έγραψε μια αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε το 2011. Στο βιβλίο περιέγραφε μεταξύ άλλων το πώς ο — παιδικός του φίλος — Γκέιτς, τον οποίο έπεισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ιδρύσουν μια εταιρεία που θα παρήγαγε υπολογιστές και λογισμικό, είχε αποδυθεί σε μηχανορραφίες για να μειωθεί το μετοχικό κεφάλαιο του Άλεν στην Microsoft.