Μπλόγκερ αποφάσισε να παντρευτεί τον εαυτό της

Η οικογένειά της έχει δώσει την ευλογία της και θα παραστεί στην τελετή μαζί με τους φίλους της.
.
.
KSHAMA BINDU

Η Σολογαμία, η γαμήλια τελετή όπου οι άνθρωποι παντρεύονται τον εαυτό τους είναι ανερχόμενη μόδα στη Δύση. Τώρα έφτασε ως τις ακτές της Ινδίας.

Η νεαρή μπλόκερ Κσχάμα Μπίντου, το βράδυ της 11ης Ιουνίου, θα παραστεί σε μια κατά τα άλλα παραδοσιακή, ινδουιστική τελετή, σε ναό της πόλης Βαραντόρα, στη δυτική πολιτεία Γκουζαράτ και θα παντρευτεί μόνη της.

Ντυμένη με κόκκινο νυφικό, με σχέδια από χένα στα χέρια της και βερμιγιόν βαφή στα μαλλιά, η νύφη θα βαδίσει τους καθιερωμένους επτά γύρους γύρω από την ιερή φωτιά, μονολογώντας όρκους αιώνιας αγάπης.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, θα έχει περάσει από τα προγαμιαία τελετουργικά, όπως το Χάλντι (όπου κουρκουμάς αναμεμειγμένος με λάδι απλώνεται στη νύφη) και το Σανγκέτε με μουσική και χορό για τη μελλόνυμφη. Μετά το γάμο, θα ταξιδέψει στη Γκόα για ένα ταξίδι μέλιτος διάρκειας δύο εβδομάδων.

Το μόνο στοιχείο που θα λείπει από όλους τους εορτασμούς θα κάποιος γαμπρός ή άλλη νύφη. Η Μπίντου σχεδιάζει να «παντρευτεί» τον εαυτό της, στον πιθανότατα πρώτο σόλο γάμο της Ινδίας.

«Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι είμαι μεγάλο κελεπούρι», δήλωσε η 24χρονη φοιτήτρια κοινωνιολογίας και μπλόγκερ. Η Μπίντου λέει ότι θα αφιερώσει τη ζωή της στην «αυτο-αγάπη».

«Ο γάμος με τον εαυτό σου είναι μια δέσμευση να είσαι εκεί για τον εαυτό σου, να επιλέξεις έναν τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και να «ανθίσεις» στον πιο ζωντανό, όμορφο και βαθιά ευτυχισμένο άτομο που μπορείς να γίνεις.»

«Είναι ο τρόπος μου να δείξω ότι αποδέχομαι όλα τα διαφορετικά κομμάτια του εαυτού μου, ειδικά τα κομμάτια του εαυτού μου που προσπάθησα να αρνηθώ ή να αποκηρύξω, όπως οι αδυναμίες μου - είτε αυτές είναι σωματικές, είτε πνευματικές, είτε συναισθηματικές. Για μένα, αυτός ο γάμος είναι πραγματικά μια βαθιά πράξη αυτοαποδοχής. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αποδέχομαι τον εαυτό μου - όλο μου τον εαυτό, ακόμη και τα κομμάτια που δεν φαίνονται όμορφα».

Η οικογένειά της έχει δώσει την ευλογία της και θα παραστεί στην τελετή μαζί με τους φίλους της.

«Η μητέρα μου είπε, «Ω, πάντα σκέφτεσαι κάτι καινούργιο». Οι γονείς μου, που είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι (....) είπαν, «Εφόσον σε κάνει ευτυχισμένη, δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό».

.
.
KSHAMA BINDU

Πριν από 20 χρόνια, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είχε «παίξει» με την ιδέα του αυτο-γάμου, υποδυόμενη την τηλεοπτική ηρωίδα Κάρι Μπράντσο στο Sex & The City.

Έκτοτε, καταφθάνουν αναφορές για εκατοντάδες τέτοιους γάμους. Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη περίπτωση, μια 33χρονη από τη Βραζιλία «χώρισε» τον εαυτό της τρεις μήνες μετά τον σόλο γάμο της.

Οι επιχειρήσεις έχουν επίσης πολλαπλασιαστεί σε πολλά μέρη του κόσμου, ανταποκρινόμενες στην τάση, προσφέροντας γαμήλια κιτ, συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών και όρκων.

Αλλά δεδομένου ότι τέτοιες ιστορίες είναι ακόμα ανήκουστες στην Ινδία, τα νέα για τον επικείμενο γάμο της κυρίας Μπίντου έχουν γίνει σημείο συζήτησης.

Πηγή: BBC