Ν. Υόρκη: Το Eleven Madison Park των 3 αστέρων ανοίγει εν μέσω πανδημίας για καλό σκοπό

Η ομάδα ReThink συνεργάζεται με το εστιατόριο για να ταΐσει όλους τους Νεοϋορκέζους που το έχουν ανάγκη.

Ο Matt Jozwiak, είναι ο ιδρυτής της ομάδας Rethink, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που χρησιμοποιεί τα τρόφιμα που ξεμένουν από τα καταστήματα τροφίμων και τα εστιατόρια για να φτιάξει δωρεάν ή χαμηλού κόστους φαγητά για όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Jozwiak, γνώριζε ότι από την στιγμή που η πόλη θα μπει σε καραντίνα θα είναι από τους πρώτους που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης όταν τα εστιατόρια κλείσουν και οι άνθρωποι χρειαστούν φαγητό.

«Έχει να κάνει με την ισότητα. Αυτό είναι και το σύνθημά μας. Βασικά, αυτήν την στιγμή είναι ”σβήστε τις φωτιές” αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ», δήλωσε ο 32χρονος στεκούμενος μπροστά στην κουζίνα του μια ηλιόλουστη μέρα.

Η ομάδα τώρα χρησιμοποιεί το πανέμορφο χώρο στην Νέα Υόρκη: το εξαιρετικά καταξιωμένο και συνήθως ακριβό εστιατόριο Michelin Eleven Madison Park. Την Πέμπτη ο σεφ και ιδιοκτήτης του χώρου, Ντάνιελ Χαμ, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Instagram πως το εστιατόριο θα γίνει ο χώρος που οι Rethink θα διανέμουν το φαγητό τους.

«Αυτή η πόλη μου έχει προσφέρει τα πάντα. Οπότε ήθελα να βρω έναν τρόπο να ανταποδώσω», δήλωσε ο Χαμ σε τηλεφωνική συνέντευξη στους New York Times.

Tα πρώτα γεύματα θα παραδοθούν την Πέμπτη. Στο καθένα από αυτά κοστίζει γύρω στα 5 με 6 δολάρια η παρασκευή τους. Οι Rethink και το εστιατόριο συνεργάζονται με την American Express και την Resy για να χρηματοδοτήσουν το έργο τους.

Τα γεύματα θα φτιάχνονται από 12 σεφ που δούλευαν στο εστιατόριο πριν κλείσει τον περασμένο μήνα εξαιτίας της πανδημίας.

πηγή: New York Times