Νέα Ζηλανδία: Toυς σταμάτησε για τροχαίο έλεγχο και τον σκότωσαν εν ψυχρώ

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.
TVNZ via REUTERS TV

Την ζωή του έχασε ένα στέλεχος της Τροχαίας στην Νέα Ζηλανδία από πυροβολισμούς που έπεσαν το πρωί της Παρασκευής κατά την διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας. Άλλος ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ενώ το ίδιο έπαθε και ένας περαστικός.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, το συμβάν έλαβε χώρα στο Όκλαντ. Οι δύο άνδρες της Τροχαίας έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο για να σταματήσει. Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα.

Τότε, ο ένας από τους δύο έβγαλε όπλο και άρχισε να εξαπολύει πυρά κατά των αστυνομικών. Στην συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Reuters

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Άντριου Κόστερ, πίσω από την επίθεση βρίσκονται -κατά πάσα πιθανότητα- τρομοκρατικά κίνητρα.

Οι Αρχές συνέστησαν στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ οκτώ σχολεία της περιοχής έκλεισαν προσωρινά για προληπτικούς λόγους.

Το Associated Press ανέφερε πως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για έφοδο βαριά οπλισμένων αστυνομικών σε τουλάχιστον ένα σπίτι στην περιοχή αλλά και για το αν έχει προσαχθεί κάποιος.

Reuters

Τα στελέχη της Τροχαίας δεν είχαν όπλα μαζί τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς στην Νέα Ζηλανδία, μόνο ειδικές μονάδες, όπως οι φρουροί σε αεροδρόμιο και στόχους υψηλής αξίας ή οι δυνάμεις επέμβασης οπλοφορούν μόνιμα.

Η τελευταία φορά που σκοτώθηκε αστυνομικός εν ώρα καθήκοντος στην χώρα ήταν πριν από έντεκα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη χρονιά η κυβέρνηση υιοθέτησε νέα νομοθεσία για την οπλοκατοχή, απαγορεύοντας τα πιο θανατηφόρα ημιαυτόνομα όπλα μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Κράισττερτς, όπου έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν καταδίκασε τον φόνο. «Όταν χάνουμε ένα στέλεχος της αστυνομίας χάνουμε κάποιον που δούλευε για όλους μας, αλλά είναι επίσης μέλος οικογένειας, το αγαπημένο πρόσωπο κάποιου, φίλος ή φίλη άλλων», τόνισε.

Reuters

Δημοφιλή