ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/05/2020 15:06 EEST | Updated 01/05/2020 15:19 EEST

Νέο επεισόδιο με απρόκλητους πυροβολισμούς Τούρκων στρατιωτών στον Εβρο

Η στάση των ελληνικών Αρχών φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει την Αγκυρα, που προσπαθεί με προκλήσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή.

Eurokinissi

Αυξάνεται το επίπεδο της τουρκικής προκλητικότητας στα σύνορα του Εβρου, με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή για να διαχειριστούν όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα και ψύχραιμα την κατάσταση.

Η τουρκική πλευρά χρησιμοποιεί τους άντρες της Στρατοχωφορυλακής, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις προκλήσεις και οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εστιάσει στην περιοχή του Τυχερού στον Εβρο. Υστερα από το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex, στον Εβρο, νέα περιστατικά προκλήσεων σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέσα σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν δύο φορές στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν απρόκλητα στον αέρα.

Αναλυτικότερα, στις 22.20 εμφανίστηκαν δύο λέμβοι, στις οποίες επέβαιναν τέσσερις άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής (δύο σε κάθε λέμβο). Οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν απρόκλητα στον αέρα, χωρίς να στοχεύουν τους Ελληνες συνοριοφύλακες και στρατιωτικούς που τους παρακολουθούσαν.

Οι λέμβοι δεν έφεραν φωτεινές ενδείξεις. Επεσαν στο νερό από την τουρκική όχθη και κινήθηκαν μέσα στο σκοτάδι με βόρεια κατεύθυνση. Οι στρατοχωροφύλακες έριξαν, μάλιστα, μία φωτοβολίδα σε ελληνικό έδαφος. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκαν.

Δύο ώρες μετά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανίστηκε ξανά τουρκική λέμβος με δύο στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι επίσης άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Τα νέα περιστατικά αποκαλύπτουν την τουρκική προκλητικότητα στον Εβρο, ακόμα και μετά την αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να περάσουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται από στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας ότι η στάση των ελληνικών Αρχών στον Εβρο έχει εκνευρίσει την Τουρκία που προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα χρησιμοποιώντας ως «προμετωπίδα» τη Στρατοχωροφυλακή.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post