ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2021 15:09 EET

Νέο ερευνητικό κέντρο συγκροτεί το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Τα αντικείμενά του και η έκθεση αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης

Eurokinissi
Αγαλμα της θεάς Αθηνάς στην Ακαδημία Αθηνών

Ένα νέο ερευνητικό κέντρο συγκροτείται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο μέσα στην χρονιά στα επιστημονικά αντικείμενα του πολιτισμού, της βιοϊατρικής αλλά και της διοίκησης οργανισμών και διαχείριση κρίσεων. Το θέμα παρουσιάζει με θετικά σχόλια και η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) της χώρας, στην σχετική Έκθεση Πιστοποίησης του Εσωτερικού́ Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος την οποία και παρέδωσε πρόσφατα.

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται η φιλοδοξία του Ιδρύματος θεωρηθεί όχι μόνο ως ένα ακαδημαϊκό Ίδρυμα «δεύτερης ευκαιρίας» αλλά ως ένα πανεπιστήμιο «πρώτης ευκαιρίας» που ισούται με όλα τα άλλα πανεπιστήμια της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε το ΕΑΠ, η έκθεση συνοδεύεται από σειρά θετικών σχολίων γύρω από την λειτουργία του, καθώς και από μια πρόταση για περαιτέρω δημοσιότητα των δράσεων του. «Θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιεύσετε στον Ιστότοπο της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος σας ”ιστορίες επιτυχίας” και διορθωτικών ή βελτιωτικών ενεργειών που ολοκληρώθηκαν ως αποτέλεσμα των διαδικασιών αυτοαξιολόγησης σας» αναφέρουν οι αξιολογητές της ΕΘΑΑΕ.

Στα θέματα έρευνας και καινοτομίας, η έκθεση ξεχωρίζει ότι το ΕΑΠ σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του με την δημιουργία νέου ερευνητικού κέντρου στις υποδομές του. Συμμετέχει, δε, ενεργά με εκθέσεις και διαγωνισμούς καινοτομίας και βοηθάει ποικιλοτρόπως στα θέματα οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η συγκρότηση του ερευνητικού κέντρου αναμένεται να περάσει από νόμο σύντομα. 

Sponsored Box