Νεοζηλανδέζικο hihi: Το πουλί με τα μεγαλύτερα γεννητικά όργανα συμμετέχει σε διαγωνισμό

Λαμβάνει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό με την υποστήριξη sex shop.
phototrip via Getty Images

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός της Νέας Ζηλανδίας για το πτηνό της χρονιάς άλλαξε τροπή,όταν στο παιχνίδι μπήκε ένα κατάστημα ενηλίκων (ένα sex shop). Το κατάστημα πρότεινε να απονεμηθεί το βραβείο στο νεοζηλανδέζικο hihi, το μικρό πουλί με τα ασυνήθιστα μεγάλα γεννητικά όργανα.

Ο ετήσιος διαγωνισμός, που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια για να δώσει έμφαση στα γηγενή πουλιά, πολλά από τα οποία απειλούνται, έχει εξελιχθεί σε εθνική εμμονή. Διαφορετικοί τύποι πτηνών έχουν τους δικούς τους διαχειριστές εκστρατείας και ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος που φέτος έχει σημειωθεί το ρεκόρ των 40.000 ψήφων μέχρι στιγμής και πέντε μέρες ακόμη να απομένουν.

Το Adult Toy Megastore ήταν ο τελευταίος χορηγός που μπήκε για να στηρίξει το νεοζηλανδέζικο hihi (stitchbird), που είναι ένα πολυγαμικό πτηνό με μεγάλους όρχεις.

Το hihi είναι το μόνο πουλί στον κόσμο που συναντιέται πρόσωπο με πρόσωπο με το ταίρι του, σύμφωνα με έρευνα που κυκλοφόρησε το Adult Toy Megastore στο πλαίσιο της υποστήριξής του για την εκστρατεία.

«Τα αρσενικά του είδους έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερους όρχεις από αυτό που τους αναλογεί για το σώμα τους. Η μεγαλύτερη αναλογία που υπάρχει στο βασίλειο των πτηνών», αναφέρει η έρευνα.

Σημειώνεται, ότι και αυτό το είδος φυσικά βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι το φαβορί, αυτό θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρωθυπουργός της χώρας, Τζακίντα Άρνερν, φαίνεται πως στηρίζει και φέτος το «πουλί του Μπαγκάν».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή