ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 16:26 EEST | Updated 20/05/2019 16:44 EEST

Το Al Jazeera αποσύρει αντισημιτικό βίντεο για το Ολοκαύτωμα

Το Ισραήλ κάνει λόγο για ντοκιμαντέρ γεμάτο ανακρίβειες και ψέματα.

Twitter

To Al Jazeera αναγκάστηκε να αποσύρει ένα επίμαχο ντοκιμαντέρ με θέμα το Ολοκαύτωμα, από το κανάλι AJ+ Arabic, ύστερα από τον θόρυβο που προκάλεσε. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η γενοκτονία των Εβραίων δεν είχε σχέση με αυτή που παρουσιάζει το κράτος του Ισραήλ.

Το Αραβικό Κανάλι υποχρεώθηκε να τερματίσει την συνεργασία του με τους δύο δημοσιογράφους, που δημιούργησαν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, διάρκειας 7 λεπτών.  Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στην πλατφόρμα που επικεντρώνεται στα θέματα της νεολαίας και ισχυριζόταν πως, το Ισραήλ όχι μόνο είχε διαστρεβλώσει τα γεγονότα αλλά στην πραγματικότητα ωφελήθηκε.

Το ντοκιμαντέρ έκανε λόγο πως τα στατιστικά στοιχεία του Ολοκαυτώματος είχαν διογκωθεί από το σιωνιστικό κίνημα ούτως ώστε να τους βοηθήσει να ιδρύσουν το κράτος του Ισραήλ.

Το επίμαχο βίντεο βγήκε στον αέρα την Παρασκευή 17 Μαϊου και το παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύρια τηλεθεατές, πριν αναγκαστεί το Al Jazeera να το αποσύρει το Σάββατο.

Τέλος σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας Independent, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υπεύθυνος για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, Οφιρ Τζέντελμαν, καταδίκασε το ντοκιμαντέρ με ανάρτηση του στο Twitter, κάνοντας λόγο για αντισημιτικό βίντεο, γεμάτο ψέματα που σκοπό έχει να διεγείρει τα πλήθη τώρα που είναι το Ραμαζάνι.

Πηγή: Independent

Sponsored Post