Ο Αλεξάντρ Κουλιόν έγινε ο νέος «Βασιλιάς της γαστρονομίας». Κέρδισε 3ο αστέρι Michelin

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας.
via Associated Press

Φεύγει με ένα επιπλέον μακαρόν! Ο Αλεξάντρ Κουλιόν του εστιατορίου «La Marine» (Νουαρμουτιέ , Βαντέ) έλαβε το τρίτο του αστέρι Michelin, το οποίο του απονεμήθηκε αυτή τη Δευτέρα 6 Μαρτίου από τον οδηγό Michelin.

Αυτός ο σεφ με θαλασσινά και φυτικά προϊόντα είναι ο μόνος που προάγεται σε αυτήν την υψηλότερη γαστρονομική διάκριση στην έκδοση του Οδηγού για το 2023. Πλέον τρία αστέρια Michelin έχουν 29 σεφ, έναντι 31 πέρυσι.

Ο σεφ φόρεσε τη νέα του ποδιά τριών αστέρων. Δίπλα του στεκόταν η σύζυγός του Σελίν Κουιλιόν. «Πάντα εργαζόμασταν για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο Αλεξάντρ Κουλιόν με σπασμένη φωνή.

Φέτος, ο Οδηγός πρωτοστάτησε ανακοινώνοντας, μια εβδομάδα πριν από την τελετή, αρκετούς υποβιβασμούς, μεταξύ των οποίων δύο που τους αφορούσαν τρία αστέρια. Ο Γκι Σαβουά και ο Κρίστοφερ Κουτανσό έχασαν ένα αστέρι.

Κανένας σεφ με τρία αστέρια δεν είχε υποβαθμιστεί το 2021 και το 2022.

Δείτε τη βράβευση του σεφ στο 1:53:30

Τι είναι το αστέρι Michelin

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο γνωστό Ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος απονέμει τα περίφημα και διάσημα αστέρια Michelin.

Η ιστορία ξεκινά το 1900, οπότε οι παραγωγοί ελαστικών Αντρέ και Εντουάρ δημοσίευσαν τον πρώτο οδηγό που απευθυνόταν σε Γάλλους αυτοκινητιστές. Εκείνη την εποχή υπήρχαν λιγότερα από 3.000 αυτοκίνητα στη Γαλλία, και ο οδηγός Michelin είχε ως στόχο να ενισχύσει τη ζήτηση για αυτοκίνητα, και ως εκ τούτου για τα ελαστικά αυτοκινήτων.

Τα αδέλφια Michelin τύπωσαν περί τα 35.000 αντίτυπα τα οποία διατέθηκαν δωρεάν και περιείχαν χρήσιμες πληροφορίες για τους αυτοκινητιστές, όπως χάρτες, οδηγίες για την επισκευή και αλλαγή ελαστικών, λίστες με μηχανικούς αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και πρατήρια βενζίνης. Το 1904 οι αδελφοί δημοσίευσε ένα παρόμοιο οδηγό στο Βέλγιο.

Η απόκτηση ή η απώλεια ενός αστεριού μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για την επιτυχία ενός εστιατορίου.

Το 1926, ο οδηγός εισήγαγε το αστέρι σε σημεία με αξιόλογο φαγητό και το 1931 προστέθηκαν δυο και τρία αστέρια- το εξώφυλλο του οδηγού αρχικά ήταν μπλε και ακολούθως έγινε κόκκινο.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 1936 καθορίστηκαν τα κριτήρια για την απονομή τους:

Ένα αστέρι: Στο εστιατόριο που ξεχωρίζει στην κατηγορία του

Δύο αστέρια: Άριστη μαγειρική, άξιζε την επίσκεψη

Τρία αστέρια: Εξαιρετική κουζίνα, άξιζε το ταξίδι

Δημοφιλή