Ο Χάρι για τη «γιαγιάκα» του, Βασίλισσα Ελισάβετ

Αποτίoντας φόρο τιμής σε ανακοίνωση του έκανε ειδική αναφορά στις «σοφές συμβουλές και το μεταδοτικό της χαμόγελο».
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
via Associated Press

Ο πρίγκιπας Χάρι αποτίοντας τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, φόρο τιμής στη γιαγιά του, την αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ,αναφέρθηκε στην ακλόνητη χάρη και την αξιοπρέπειά της, που παρέμειναν αληθινές σε όλη της τη ζωή και ήταν πλέον η διαρκής κληρονομιά της.

«Την θαύμαζαν και τη σέβονταν παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Χάρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα με τη σύζυγό του Μέγκαν το 2020.

«Γιαγιά, αν και αυτός ο τελικός χωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις—από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Αρχηστράτηγό μου, τη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα».

Ολόκληρο το μήνυμα του Πρίγκιπα Χάρι:

“Γιορτάζοντας τη ζωή της γιαγιάς μου, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας - και στο πένθος για την απώλεια της - υπενθυμίζεται σε όλους μας η καθοδηγητική πυξίδα που υπήρξε για τόσους πολλούς στη δέσμευσή της απέναντι στην υπηρεσία και το καθήκον.”

Θυμάται τα λόγια που είπε μετά τον θάνατο του συζύγου της και παππού του ίδιου, πρίγκιπα Φίλιππου: «Η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τελικούς χωρισμούς καθώς και από πρώτες συναντήσεις».

Απευθυνόμενος απευθείας στη Βασίλισσα, γράφει:

“«Γιαγιά, αν και αυτός ο τελικός χωρισμός μας φέρνει μεγάλη θλίψη, είμαι για πάντα ευγνώμων για όλες τις πρώτες μας συναντήσεις—από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις μαζί σου, μέχρι να σε συναντήσω για πρώτη φορά ως Αρχηστράτηγό μου, τη στιγμή που γνώρισες την αγαπημένη μου γυναίκα και αγκάλιασες τα αγαπημένα σου δισέγγονα.Λατρεύω αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα μαζί σας, και τις πολλές άλλες ιδιαίτερες στιγμές στο μεταξύ. Λείπετε ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και από όλο τον κόσμο. Και σε ότι αφορά τις πρώτες συναντήσεις, τώρα τιμούμε τον πατέρα μου στο νέος ρόλο ως βασιλιά Κάρολο Γ’.«Σας ευχαριστώ για τη δέσμευσή σας στην υπηρεσία. Σας ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σας. Σας ευχαριστώ για το μεταδωτικό χαμόγελό σας. «Και εμείς χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι εσείς και ο παππούς είστε τώρα ξανά ενωμένοι, και οι δύο μαζί εν ειρήνη».”

Με πληροφορίες από Reuters, BBC.

Δημοφιλή