Ο Ελληνοαμερικανός Andreas Borgeas, ανέλαβε την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου

Ο πρώην Γερουσιαστής, ηγείται της διακρατικής κοινοπραξίας του Greece-Africa Power Interconnector (GAP).
.
.
Other

Μνημόνιο συνεργασίας για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση, 2 GW, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Greece-Africa Power Interconnector (GAP), υπέγραψαν η McDermott International από το Χιούστον των ΗΠΑ και ο όμιλος Eunice Energy Group από την Αθήνα, με σημαντική δράση στις ανανεώσιμες πηγές.

Ο όμιλος Eunice Energy Group ηγείται της διεθνικής κοινοπραξίας Ελλάδας και Αιγύπτου για το έργο GAP, σκοπός του οποίου είναι να συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, επιτρέποντας καθαρή μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στις δύο ηπείρους. Ως μέλος της κοινοπραξίας, η McDermott, με ηγετική θέση στον σχεδιασμό, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση (EPCI) στον υποθαλάσσιο χώρο και σε βαθιά ύδατα, θα προσφέρει καθοδήγηση στον σχεδιασμό και στην κατασκευή του έργου.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς ενεργειακούς στόχους της Ελλάδας και ο GAP αντιπροσωπεύει ένα έργο εθνικής σημασίας και για τις δύο χώρες.

Μάλιστα, του έργου θα ηγηθεί ο Ελληνοαμερικανός Andreas Borgeas, πρώην μέλος της Γερουσίας στη πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας διευθύνων σύμβουλος του GAP. Ο Borgeas θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για την προώθηση της διεθνούς κοινοπραξίας, σε συνεργασία με τις ηγεσίες από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αφρικής.

«H Ελλάδα αποκτά έναν μοναδικό ρόλο για την προάσπιση της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της Ευρώπης. Πιστεύω βαθύτατα ότι τώρα είναι η στιγμή της Ελλάδας», επισήμανε ο Andreas Borgeas.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα