Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «παίζει» με δορυφορικές φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου

Στα χέρια του Κιμ δορυφορικές φωτογραφίες του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού Πενταγώνου
Anadolu via Getty Images

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον στρατιωτικό δορυφόρο που έθεσε πρόσφατα σε τροχιά η Πιονγκγιάνγκ και απεικονίζουν μεταξύ άλλων τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο των ΗΠΑ επιθεώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος «Malligyong-1» κατέγραψε επίσης εικόνες αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη ναυτική βάση Νόρφολκ στην πολιτεία Βιρτζίνια.

Χθες Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δικαιολόγησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου, υποστηρίζοντας ότι έγινε στο πλαίσιο του «δικαιώματος στη νόμιμη άμυνα» της χώρας του έναντι της απειλής που αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ.

«Είναι νόμιμο δικαίωμα της Βόρειας Κορέας, ως αντιμαχόμενης πλευράς, να αναπτύσσει, να δοκιμάζει, να κατασκευάζει και να κατέχει οπλικά συστήματα αντίστοιχα με εκείνα που διαθέτουν ή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ», υποστήριξε ο Κιμ Σονγκ.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες ότι η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πρόγραμμα δορυφόρων για να τελειοποιήσει τους πυραύλους της, ο Κιμ Σονγκ διερωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύουν «με καταπέλτη» τους δορυφόρους τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Δημοφιλή