ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 17:35 EEST

Ο Κουρτς αύξησε τη δημοτικότητά του μετά το σκάνδαλο με το επίμαχο βίντεο στην Αυστρία

Έφτασε στο 38%.

ASSOCIATED PRESS

Μια πρώτη δημοσκόπηση μετά την κατάρρευση της αυστριακής κυβέρνησης είδε το κόμμα του καγκελαρίου της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, να κερδίσει την υποστήριξη όλο και περισσότερων πολιτών , αν και οι αριθμοί αυτοί δεν επαρκούν για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης.

 

 

Το Λαϊκό Κόμμα που ηγείται ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανέβηκε στο 38%, τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη δυο μέρες νωρίτερα. Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες άγγιξαν το 26%, ενώ το Κόμμα Ελευθερίας, έφτασε στο 18% (πέντε μονάδες κάτω) μετά την παραίτηση Στράχε.

Ο Κουρτς ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας αηδία από το επίμαχο βίντεο που πυροδότησε το σκάνδαλο στη χώρα. Σύμφωνα με αυτό, ο Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Ο Καγκελάριος προτιμά να μπουν στο Κοινοβούλιο τρία κόμματα, ώστε να έχει αυτοδυναμία. Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 1980.

Πηγή: Bloomberg