Ο υπαστυνόμος, Μιχάλης Λώλης περί αστυνομίας, κανονικότητας, προσφύγων και αναρχικών

Ο αστυνομικός σε ανάρτησή του κάνει λόγο για τον κίνδυνο της «αποκτήνωσης της νομιμότητας» και προειδοποιεί «στην αστυνομία θα καούν και τα χόρτα τα χλωρά, παρότι είναι τα περισσότερα».
|
lolis/francesca watkinson

Τον κίνδυνο αμαύρωσης του συνόλου των αστυνομικών από τις πράξεις ορισμένων επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπαστυνόμος Α′ του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, Μιχάλη Λώλης.

Χωρίς να τοποθετείται επί συγκεκριμένων περιστατικών, αλλά μάλλον επί του γενικότερου κλίματος, αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα των ημερών μας τον φαρισαϊσμό, τον φασισμό, τον ακροδεξιό λαϊκισμό, την ετεροφοβία και τον ρατσισιμό κόντρα σε όσους νιώθουν πως ο κίνδυνος είναι ότι δεν ταιριάζει στην «κανονικότητά σας».

Η ανάρτηση του Μιχάλη Λώλη στο Facebook

«Επιτέλους ποτέ θα καταλάβετε ότι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες το πρόβλημα, ούτε οι αναρχικοί, ούτε οτιδήποτε διαφορετικό δεν επιτελεί τη ”κανονικότητα” σας.

Ο κίνδυνος πάντα ήταν και θα είναι ο συντηρητισμός σας, ο φασισμός, η ακροδεξιός λαϊκισμός, ο ρατσισμός και κάθε ετεροφοβία που αν δεν αναπαράγουν το μίσος και τη βία, τα τρέφουν και τα υποθάλπουν, ακόμα και θεσμικά.

Καταλάβετε το πια, δεν υπάρχουν κανονικότητες, γιατί οδηγούμαστε στην αποκτήνωση της νομιμότητας.

Και κάτι ακόμα. Δεν είναι ένα και δύο, δεν είναι πάντα μεμονωμένες περιπτώσεις, γιατί κάπως έτσι στην αστυνομία θα καούν και τα χόρτα τα χλωρά, παρότι είναι τα περισσότερα».