Ο μόνος (ίσως) λαός στον κόσμο που χάρηκε για την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τα ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν "ικανοποιημένοι" φτάνουν ακόμη και το 65%.
|
Stringer . via Reuters

Ο πλανήτης μπορεί να παρακολούθησε με τρόμο την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία και να εξοργίστηκε με τις ΗΠΑ που άφησαν στο έλεος των ακραίων ισλαμιστών εκατομμύρια Αφγανούς, ωστόσο υπάρχουν και οι πολίτες μια χώρας που είδαν θετικά την αλλαγή καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία του πληθυσμού στο Πακιστάν και συγκεκριμένα το 55% των πολιτών που ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Gallup Pakistan εμφανίζεται να δηλώνει ικανοποιημένο για την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα India Today που δημοσιεύει τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μόνο ένα 25 % δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένο με την κατάληξη της εξουσίας από τους ένοπλους ακραίους ισλαμιστές.

Σε κάποιες δε περιοχές της χώρας, όπως στο Khyber Pakhtunkhwa, το ποσοστό αυτών που χάρηκαν με την επιστροφή των Ταλιμπάν φτάνει τουλάχιστον στον 65 %. Επίσης τουλάχιστον το 59% των κατοίκων αστικών περιοχών χαιρετούν με ικανοποίηση την ανάληψη εξουσίας.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 13 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου και διαπιστώνεται πως θετική άποψη εκφράζει το 58 % των ανδρών και το 36 % των γυναικών.

Πηγή: India Today

Πήγαινε στην αρχική σελίδα