Ο Ντέσμοντ Τσάιλντ στο Ηρώδειο: Συναυλία αφιερωμένη στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η συναυλία έχει τίτλο «Desmond Child Rocks the Parthenon».
Manny Hernandez via Getty Images

Ο βραβευμένος με Grammy συνθέτης και παραγωγός Ντέσμοντ Τσάιλντ, δημιουργός μεγάλων επιτυχιών, όπως τα τραγούδια «I was made for lovin’ you», «Poison», «Livin’ on a prayer», ενώνει τη φωνή του με τους Άλις Κούπερ, Μπόνι Τάιλερ, Ρίτα Γουίλσον και Σάκη Ρουβά, στη συναυλία «Desmond Child Rocks the Parthenon», που δίνεται σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, με σκοπό την ανάδειξη του αιτήματος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η συναυλιακή πρωτοβουλία #ReuniteParthenon είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Αθηναίων, καθώς και το Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα αποδοθεί και μέρος των εσόδων, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο Desmond Child, «αυτή η ξεχωριστή συναυλία πραγματοποιείται για την υποστήριξη της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και να συγκεντρώσει κεφάλαια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στο σπίτι τους. Έρχομαι στην Ελλάδα με την οικογένειά μου εδώ και δεκαετίες και αγαπώ αυτή τη χώρα με όλη μου την καρδιά! Τη νιώθω πραγματικά σαν δεύτερο σπίτι μου».

Τη συναυλία θα παρακολουθήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.