Ο "Πρίγκηπας του Πιάνου" της Κίνας προφυλακίστηκε για υπόθεση πορνείας

Η κράτηση του μπορεί να θεωρηθεί ως μια προειδοποίηση και για άλλες «ανήθικες» διασημότητες που έχουν βάλει στο μάτι οι αρχές.
Bobby Yip via Reuters

Ο διάσημος Κινέζος πιανίστας Λι Γιούντι τέθηκε υπό κράτηση διότι προσέλαβε τις υπηρεσίας μιας πόρνης, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Λι Γιουντί, 39 ετών και μια εργάτρια του σεξ, 29 ετών, ομολόγησαν την παράνομη δραστηριότητα στις αρχές, ανέφερε η αστυνομία του Πεκίνου σε διαδικτυακή ανάρτησή της. Προφυλακίστηκαν αμφότεροι αφού οι αρχές έλαβαν πληροφορίες από πολίτες.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του καλλιτέχνη αλλά το έκαναν ύστερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση έχει συγκλονίσει πολλούς θαυμαστές του Λι Γιουντί που είναι γνωστός ως ο «Πρίγκιπας του πιάνου» της Κίνας και ο οποίος σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο νεότερος πιανίστας -και ο πρώτος Κινέζος- που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διάσημο διεθνή διαγωνισμό πιάνου “Chopin” το 2000. Στην συνέχεια της καριέρας του, έδωσε ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ δημοφιλής και γνωστός στην πατρίδα του.

″Θεέ μου, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι πραγματικά ο ίδιος Li Yundi που θαυμάζουμε τόσο πολύ;”, έγραψε ένα άτομο στην πλατφόρμα Weibo, που είναι παρόμοια με το Twitter. Άλλοι εξέφρασαν σκεπτικισμό για το πώς τον έπιασαν.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η Ένωση Κινέζων Μουσικών δήλωσε ότι την αποβολή του Λι από τις τάξεις της, καθώς όπως αναφέρει, η πράξη του προκαλεί «εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο».

Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν ότι η κράτηση του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προειδοποίηση για άλλες «ανήθικες» διασημότητες καθώς η Κίνα εντείνει την πρόσφατη καταστολή στη βιομηχανία του θεάματος

Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όσοι αναζητούν ή προσλαμβάνουν εργάτριες του σεξ μπορούν να τεθούν υπό κράτηση έως και 15 ημέρες και να τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 5.000 γιουάν (782 δολάρια).

Πηγή: BBC

Δημοφιλή