ΔΙΕΘΝΕΣ
02/11/2020 13:09 EET

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν θετικός στον κορονοϊό, αλλά το έκρυψε

Τον περασμένο Απρίλιο.

WPA Pool via Getty Images

Ο δούκας του Κέιμπριτζ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Απρίλιο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συνέχισε τις τηλεφωνικές και τηλεοπτικές του επικοινωνίες μέσω βίντεο-κλήσεων, δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να ανησυχήσει κανέναν.

Το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά δεν διέψευσε το δημοσίευμα. 

Κατά τη The Sun, ο Γουίλιαμ είπε ότι δεν ενημέρωσε κανέναν για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, επειδή «υπήρχαν σημαντικά θέματα που συνέβαιναν και δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν» και πώς ήταν «αποφασισμένος ότι έπρεπε να συνεχίσει να εργάζεται ως συνήθως».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος όταν νόσησε με κορονοϊό εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, επαίνεσε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, το προσωπικό του Νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο, που έσωσε τη ζωή του, ενώ υπενθυμίζεται ότι και ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν σε καραντίνα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Lockdown για ένα μήνα στην Αγγλία, την πλέον πληγείσα χώρα από τον κορονοϊό

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γουίλιαμ δέχθηκε την φροντίδα των γιατρών του παλατιού και ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες για απομόνωση στην οικογενειακή κατοικία Άμερ Χολ, στο Νόρφολκ, συνεχίζοντας να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεφωνικές επικοινωνίες και βίντεο-κλήσεις (συνολικά 14 μέσα στον Απρίλιο).

Δεν έχει καταστεί σαφές για ποιόν λόγο το παλάτι κράτησε μυστική τη διάγνωση, ενώ από την άλλη, ενημέρωσε για τον Κάρολο όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του υποδηλώνει πάντως ότι τα συμπτώματα ήταν ήπια. 

Δημοσιογράφος του βασιλικού ρεπορτάζ σημείωσε ότι η μυστικότητα γύρω από το θέμα «εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν μπορούμε να εμπιστευτούμε ο,τιδήποτε λέει ο πρίγκιπας ή οι σύμβουλοί του».

Άλλοι πάλι επαίνεσαν τον Γουίλιαμ για το γεγονός ότι αντιμετώπισε το ζήτημα ιδιωτικά, επιδεικνύοντας στοιχεία «μεγάλου ηγέτη ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα ήρεμη».