ΔΙΕΘΝΕΣ
29/08/2018 10:32 EEST | Updated 29/08/2018 10:33 EEST

O ψεύτικος λογαριασμός του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ ξεγέλασε εκατομμύρια χρήστες του Twitter

Reuters

O δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ είναι γνωστός για πολλά, αλλά όχι για την παρουσία του στο Twitter. Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτόν που βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό @warrenbuffet99, ο οποίος έκανε θραύση στα social media τις τελευταίες ημέρες, συγκεντρώνοντας τεράστιο αριθμό από likes στο πρώτο του tweet- που απευθύνει συμβουλές (υποδυόμενος τον Γουόρεν Μπάφετ) σε νέους.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συγκέντρωσε πάνω από δύο εκατομμύρια likes για τα «εμψυχωτικά» μηνύματά του. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, ο πραγματικός Μπάφετ έχει μεν λογαριασμό στο Twitter, έχει να γράψει κάτι από το 2016 δε.

 

warrenbuffet99

 

Αν το έβλεπε κανείς λίγο καλύτερα, ήταν πολλά τα σημάδια που υποδεικνύουν πως ο λογαριασμός είναι ψεύτικος (έλλειψη του μπλε tick που υποδεικνύει ότι πρόκειται για λογαριασμό επικυρωμένο από το Twitter, περιορισμένη δραστηριότητα που περιλαμβάνει μόνο «εμψυχωτικά» tweets και πάνω από όλα το όνομα είναι γραμμένο λάθος, καθώς το σωστό είναι Warren Buffett και όχι Warren Buffet). Ακόμα και έτσι ωστόσο, είναι πολλοί οι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που έπεσαν στην παγίδα και έκαναν retweet.

Ο λογαριασμός αυτός έχει πλέον μπλοκαριστεί από το Twitter. 

Sponsored Post