Ο τεράστιος βράχος 137 τόνων που ο καθένας μπορεί να μετακινήσει, αρκεί να ξέρει πώς

Η απόδειξη και σε βίντεο!
Γαλλία. Γιγαντιαίος βράχος γρανίτη στο φυσικό πάρκο Huelgoat. Γνωστός με το χαρακτηριστικό όνομα «Βράχος Μανιτάρι».
Γαλλία. Γιγαντιαίος βράχος γρανίτη στο φυσικό πάρκο Huelgoat. Γνωστός με το χαρακτηριστικό όνομα «Βράχος Μανιτάρι».
Tuul & Bruno Morandi via Getty Images

Ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, χάνοντας τον υπέροχο κόσμο εκεί έξω και όλα τα οφέλη που μπορεί να μας δώσει. Η πεζοπορία είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι ή άσκηση - είναι ένας τρόπος διασκέδασης που οδηγεί σε υγιεινό τρόπο ζωής και βελτιώνει τη γενική σας ευημερία.

Στην Ελλάδα υπάρχουν υπέροχα τοπία τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε περπατώντας. Για όσους από εσάς όμως θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα σας προτείναμε να πάτε μέχρι τη Βρετάνη, στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στον εθνικό Δρυμό του Forêt de Huelgoat.

Το εν λόγω δάσος είναι το τρίτο μεγαλύτερο δάσος στην περιοχή του Finistère και φιλοξενεί μια πολύ ποικιλόμορφη χλωρίδα. Στο δάσος υπάρχουν κυρίως οξιές και βελανιδιές αλλά και μαύρες ιτιές και φτέρες.

Σε κάποια άλλα μέρη του δάσους έχουν φυτρώσει διαφορετικές ποικιλίες πεύκων και ελάτων. Αυτό εξηγείται από την αναδάσωση που έχει γίνει στα τέλη του 19ου αιώνα. Τις τελευταίες δεκαετίες το δάσος έχει ταλαιπωρηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τον Οκτωβρίου 1987 καταστράφηκε από τον τυφώνα (πάνω από 300 εκτάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας). Οι κάτοικοι το αναδασώσαν με φυλλοβόλα και κωνοφόρα δέντρα.

Kαταπράσινα, μαγευτικά δέντρα στο δάσος <strong>Huelgoat </strong> της Γαλλίας.
Kαταπράσινα, μαγευτικά δέντρα στο δάσος Huelgoat της Γαλλίας.
Maurice Madec / 500px via Getty Images

Το δάσος ωστόσο έχει και πλούσια πανίδα. Εκεί θα βρεις σκαθάρια, αρπακτικά πουλιά, λαγούς, ασβούς, αγριογούρουνα, αλεπούδες και ελάφια.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σας στο Forêt de Huelgoat θα έχετε την ευκαιρία να αφουγκραστείτε τη φύση, ανακαλύπτοντας τους ήχους, τις μυρωδιές και τα θαύματα γύρω σας.

Περπατώντας βαθιά μέσα στο Forêt de Huelgoat θα βρεις το περίφημο La Roche Tremblante (σσ. κινούμενος/ παλλόμενος βράχος). Πρόκειται για ένα μπλοκ γρανίτη 7 μέτρων και 137 τόνων που μπορεί ο καθένας μας να τον μετακινήσει με τα χέρια του, αρκεί να γνωρίζει πως να τον σπρώξει.

Το La Roche Tremblante είναι ο κυριότερος λόγος που τόσοι πολλοί περιπατητές επισκέπτονται τον εθνικό Δρυμό και αυτό γιατί ακόμα και ο πιο αδύναμος άνθρωπο στη Γη «μετακινώντας» τόσο εύκολα τον τεράστιο αυτό βράχο μοιάζει ξαφνικά να γίνεται ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο!