Έγκυος βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας σε τοκετό, ανέβηκε στο ποδήλατο και πήγε στο μαιευτήριο

"Δεν σχεδίαζα να κάνω ποδήλατο την ώρα που ήμουν σε τοκετό αλλά τελικά συνέβη”, γράφει στο Facebook.
Julie Anne Genter/FB
Julie Anne Genter/FB
Julie Anne Genter/FB

Η βουλευτής των Πρασίνων, της Νέας Ζηλανδίας, Τζουλι Αν Τζέντερ ήταν στο μήνα της. Ο τοκετός είχε ήδη αρχίσει. Έτσι, ανέβηκε στο ποδήλατό της νωρίς την Κυριακή και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο. Μία ώρα αργότερα, είχε γεννήσει. Και για όσους δυσπιστούν, οι φωογραφίες που ανέβασε στα social media την επιβεβαιώνουν.

″Μεγάλα νέα!”, γράφει στην ανάρτηση της στο Facebook λίγες ώρες αργότερα. ”Στις 3.04 π.μ. σήμερα το πρωί καλωσορίσαμε το νεότερο μέλος της οικογένειάς μας. Ειλικρινά δεν σχεδίαζα να κάνω ποδήλατο την ώρα που ήμουν σε τοκετό αλλά τελικά συνέβη”.

«Οι συσπάσεις μου δεν ήταν τόσο άσχημες όταν φύγαμε στις 2 το πρωί για να πάμε στο νοσοκομείο - αν και απείχαν 2-3 λεπτά και αυξάνονταν σε ένταση όταν φτάσαμε 10 λεπτά αργότερα», έγραψε η Τζέντερ. Τώρα έχουμε μια υγιή, χαρούμενη μικρή που κοιμάται, όπως και ο μπαμπάς της”, λέει η Τζέντερ που έχει διπλή υπηκοότητα (Νέας Ζηλανδίας και ΗΠΑ) καθώς υ γεννήθηκε στη Μινεσότα και μετακόμισε στη χώρα του Ειρηνικού το 2006.

Η Τζέντερ - η εκπρόσωπος του κόμματός της για θέματα μεταφορών και στης οποίας το προφίλ στο Facebook ξεχωρίζει το“I love my bicycle” (”Αγαπώ το ποδήλατό μου”- πήγε επίσης με το ποδήλατο στο νοσοκομείο το 2018 για να γεννήσει τον πρωτότοκό παιδί της όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το νησιωτικό έθνος των 5 εκατομμυρίων έχει ήδη τη φήμη πως κάνει τα πάντα πολύ διαφορετικά και πως έχει τους πιο προσγειωμένους πολιτικούς.

Η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν είχε πάρει άδεια μητρότητας ενώ ήταν στην εξουσία ενώ ταξίδεψε με το τριών μηνών παιδί της στην έδρα το ΟΗΕ για να συμμετάσχει στην Γ.Σ και δίστασε να θηλάσει το μωρό της.