Ο Τζόνι Ντεπ εκδιώχθηκε από το «Fantastic Beasts», αλλά θα λάβει κανονικά την αμοιβή του

Τι προβλέπει το συμβόλαιο του σταρ με την Warner.
ASSOCIATED PRESS

Στις 5 Νοεμβρίου το στούντιο της Warner Bros ανακοίνωσε ότι η τρίτη ταινία του franchise «Fantastic Beasts» θα συνεχιστεί χωρίς τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός δημοσιοποίησε την απόφαση του στούντιο να ζητήσει την παραίτηση του -και τη συναίνεση του σε αυτήν- με επιστολή την οποία ανήρτησε στο instagram. Στην οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία του βρετανικού δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση δυσφήμησης κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun (δημοσιεύματα της οποίας τον χαρακτήριζαν βίαιο σύζυγο εις βάρος της ηθοποιού Άμπερ Χερντ).

Η κίνηση της Warner άλλωστε, ήρθε στον απόηχο της δίκης -για την ακρίβεια, το μεγάλο αφεντικό του στούντιο, Τόμπι Έμεριχ αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με τον Ντεπ μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου- και ενώ τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή, για το φινάλε της καριέρας του διάσημου πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα ωστόσο, με το Hollywood Reporter ο Τζόνι Ντεπ θα λάβει το σύνολο της αμοιβής του (που μεταφράζεται σε οκταψήφιο νούμερο), παρά το γεγονός ότι από την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, 20 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, γύρισε μία και μοναδική σκηνή.

Όπως πολλοί σταρ πρώτου μεγέθους στο Χόλιγουντ, ο Ντεπ έχει υπογράψει με τη Warner το γνωστό ως «pay-or-play» συμβόλαιο, το οποίο προϋποθέτει την πλήρη αποζημίωση του, γίνει δεν γίνει ή ταινία, ακόμη και στην περίπτωση που οριστεί νέο καστ. Από τεχνικής άποχης, ο Ντεπ δεν απολύθηκε, αλλά ζητήθηκε η παραίτηση του και δεν έχει γίνει γνωστό ποιά θα ήταν η νομική εξέλιξη εάν είχε αρνηθεί να αποχωρήσει.

Δημοφιλή