Ο Wally ο αλιγάτορας αγνοείται σύμφωνα με τον κηδεμόνα του, είναι ζώο συναισθηματικής υποστήριξης

Ο κηδεμόνας του υποστηρίζει ότι το αγαπημένο του ζώο εκλάπη και απελευθερώθηκε στη φύση.
via Associated Press

Ένας άνδρας από την Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών που οφείλει την θεραπεία του από χρόνια κατάθλιψη σε έναν αλιγάτορα με το όνομα Wally, ψάχνει το αγαπημένο του ερπετό που χάθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο Joie Henney έχει χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθούν τις σελίδες του αφιερωμένες στον Wally, τον αλιγάτορά του που αποκαλεί ζώο συναισθηματικής υποστήριξης, αναφέρει ο Guardian.

Ο άνδρας από την Πενσυλβάνια έχει ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους να χαϊδεύουν και να αγκαλιάζουν τον αλιγάτορα μήκους 1,7 μέτρων σαν να είναι σκύλος. Η δημοτικότητα του Wally εκτινάχθηκε στα ύψη πέρυσι, όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος σε έναν αγώνα των Philadelphia Phillies.

Ο κηδεμόνας του, Joie Henney, δηλώνει λυπημένος μετά την εξαφάνιση του αγαπημένου του Wally που έγινε όταν ο αλιγάτορας τον συνόδευε σε διακοπές στο Brunswick της Τζόρτζια τον Απρίλιο.

Ο κηδεμόνας του Wally πιστεύει ότι κάποιος τον έκλεψε από το περιφραγμένο, υπαίθριο χώρο όπου το φιλικό ερπετό πέρασε τη νύχτα της 21ης Απριλίου.

Σε αναρτήσεις του στα social media ο Joie Henney είπε ότι κάποιοι για να διασκεδάσουν άφησαν τον Wally έξω από το σπίτι κάποιου που κάλεσε τις αρχές, με αποτέλεσμα ο αλιγάτοράς του να παγιδευτεί και να απελευθερωθεί στη φύση.

«Χρειαζόμαστε όλη τη βοήθεια για να φέρουμε πίσω το μωρό μου», είπε ο Henney κλαίγοντας σε ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok. «Παρακαλώ, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας».

Ο άνδρας από την Πενσυλβάνια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι απέκτησε τον Wally το 2015 μετά τη διάσωση του αλιγάτορα στη Φλόριντα σε ηλικία 14 μηνών. Ο Wally βοήθησε στην ανακούφιση της κατάθλιψης που αντιμετώπιζε μετά τον θάνατο αρκετών κοντινών του φίλων.

Ακόμα, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2019, ο κηδεμόνας του αλιγάτορα είχε πει ότι ένας γιατρός που τον παρακολουθούσε λόγω της κατάθλιψής του, είχε χαρακτηρίσει τον Wally ως ζώο συναισθηματικής στήριξης. «Δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να δαγκώσει κανέναν», είπε ο Henney στη συνέντευξή του στο Philadelphia Inquirer.

Το τμήμα φυσικών πόρων της Τζόρτζια επιβεβαίωσε ότι κάποιος στην περιοχή του Brunswick ανέφερε έναν ενοχλητικό αλιγάτορα στις 21 Απριλίου - την ημέρα που ο Henney είπε ότι ο Wally εξαφανίστηκε- και ότι ένας εξουσιοδοτημένος παγιδευτής εστάλη για να τον συλλάβει.

Ακόμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αλιγάτορας «απελευθερώθηκε σε απομακρυσμένη τοποθεσία», αλλά τόνισε ότι δεν γνωρίζει εάν το ερπετό ήταν πράγματι ο Wally.

Σημειώνεται ότι στην πολιτεία της Τζόρτζια είναι παράνομο οι άνθρωποι να έχουν αλιγάτορες χωρίς ειδική άδεια και το κρατικό υπουργείο φυσικών πόρων λέει ότι δεν χορηγεί άδειες κατοικιδίων για αλιγάτορες. Η Πενσυλβάνια δεν έχει κάποιο νόμο που να απαγορεύει την κατοχή αλιγατόρων.

Ο David Mixon, βιολόγος άγριας ζωής στην Τζόρτζια, με εμπειρία στους αλιγάτορες είπε ότι ακόμη και οι αλιγάτορες που φαίνονται υπάκουοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι, και φροντίζει πάντα να κρατά το στόμα τους κλειστό με ένα χέρι ή, κατά προτίμηση, με μια κορδέλα.

Από την άλλη πλευρά, σε περιοχές όπου οι άνθρωποι μπορούν να κατέχουν νόμιμα αλιγάτορες, είναι πιθανό να θεωρούνται ζώα συναισθηματικής υποστήριξης, σύμφωνα με τη Lori Kogan, ψυχολόγο και καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο που μελετά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

«Οι άνθρωποι μπορούν να δεθούν πολύ με πολλά διαφορετικά ζώα», είπε η Kogan. «Μπορείς να δεθείς με ένα ερπετό;» Μπορεί να σου προσφέρει παρηγοριά; θα έλεγα ναι. Εγώ προσωπικά; Οχι».

Δημοφιλή