Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο αποκαλύπτει καρέ καρέ τα μυστικά της stop-motion ταινίας του «Πινόκιο»

Σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών που εκτυλίσσεται πίσω από τις κάμερες.

Στο παγκόσμιο διαδικτυακό event των φαν του Netflix, Tudum, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσίασε ένα βίντεο από τα παρασκήνια της νέας stop-motion ταινίας του «Πινόκιο», αποκαλύπτοντας τις φιγούρες που κατασκευάστηκαν ειδικά για την ταινία και τον τρόπο με τον οποίο «ζωντανεύουν».

«Για μένα υπάρχει μία πολύτιμη διαφορά μεταξύ της τέχνης του καρέ – καρέ και του ψηφιακού», λέει ο βραβευμένος με Όσκαρ, σκηνοθέτης, ο οποίος αναφέρεται στο τρόπο με τον οποίο γινόταν παλιά το το καρέ – καρέ (stop-motion): «Ήταν υπέροχο να βλέπεις την ατέλεια του γιατί σου έλεγε πώς έγινε. Και ήθελα αυτή η ταινία να γίνει με έναν τρόπο που να έχει την εκφραστικότητα και τη φύση του κατασκευασμένου με το χέρι κινούμενου σχεδίου» σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές, προκειμένου να αποτυπωθεί η ανθρώπινη πινελιά που υπάρχει στο σετ και να τονιστεί το χειροποίητο έναντι του ψηφιακού.

Το βίντεο ανοίγει με ένα time-lapse που δείχνει το συνεργείο και όλα όσα συμβαίνουν προκειμένου να δημιουργηθεί κάθε σκηνή, ενώ στη συνέχεια ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο δίνει στους θεατές μια αίσθηση κλίμακας των μοντέλων που χρησιμοποιούνται στην ταινία. Για να δείξει το εύρος των μεγεθών με τα οποία δουλεύουν, στέκεται δίπλα σε ένα τεράστιο κεφάλι του Πινόκιο ενώ κρατά ένα μικροσκοπικό μοντέλο της μαριονέτας ανάμεσα στα δάχτυλά του.

Ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, το οποίο θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, από τις 25 Νοεμβρίου, θα έχει περιορισμένη προβολή στους κινηματογράφους και θα είναι διαθέσιμο στο Netflix στις 9 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Collider

Πήγαινε στην αρχική σελίδα