Οδοντίατρος σκότωσε τη σύζυγό του με κυάνιο στο σέικερ πρωτεΐνης για να ζήσει με την ερωμένη

Είχε πολλαπλές σχέσεις με διάφορες γυναίκες και ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από τότε που ήταν έφηβος.
via Associated Press

Ένας οδοντίατρος από την πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ φέρεται να δηλητηρίασε θανάσιμα τη σύζυγό του, για να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση εντάλματος σύλληψης.

Ο Τζέιμς Κρεγκ, 45 ετών, συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία τη συζύγου του την Κυριακή (19/3), Άντζελα Κρεγκ 43 ετών.

Ο οδοντίατρος είχε ψάξει στο διαδίκτυο για το ποια δηλητήρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο χωρίς να εντοπιστούν και παρήγγειλε ένα μπουκάλι με τοξικό κυανιούχο κάλιο στο γραφείο του, μόλις δύο ημέρες προτού η 43χρονη σύζυγός του εισαχθεί στο νοσοκομείο, έχοντας παραπονεθεί για ζαλάδες και πονοκεφάλους.

Η κατάσταση της 43χρονης επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την εισαγωγή της την περασμένη Τετάρτη (15/3) και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα προτού κηρυχθεί εγκεφαλικά νεκρή και στη συνέχεια αφαιρεθεί από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής την Κυριακή (19/3), δήλωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον Κρεγκ αφού ο συνεργάτης και φίλος του στον οδοντιατρείο, Ράιαν Ρέντφερν, είπε σε μια νοσοκόμα ότι ο Κρεγκ είχε παραγγείλει κυανιούχο κάλιο παρόλο που δεν το χρειαζόταν για τη δουλειά τους, σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης που περιείχε αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι αρχικά ο Κρεγκ έβαλε αρσενικό σε ένα από τα σέικερ πρωτεΐνης που έφτιαχνε συστηματικά για τη γυναίκα του στις 6/3 και στη συνέχεια, αφού επέζησε, παρήγγειλε από τον προμηθευτή του κυανιούχου καλίου λέγοντάς του ότι το χρειαζόταν για μια χειρουργική επέμβαση.

.
.
Dental Group/Facebook

Το νήμα των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται όταν είπε σε μια διευθύντρια στο γραφείο του πως περίμενε ένα πακέτο στο γραφείο του το οποίο ήταν προσωπικό και της ζήτησε να μην το ανοίξει. Ωστόσο, ένας άλλος υπάλληλος το άνοιξε κατά λάθος και όταν η διευθύντρια γραφείο το ξανασφράγισε, βρήκε μέσα «ένα αυτοκόλλητο βιολογικού κινδύνου και αυτό έγραφε ‘κυανιούχο κάλιο’» σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Η γυναίκα αυτή έψαξε στο Google για ποιο λόγος χρησιμοποιείται το χημικό και ανακάλυψε πως η Άντζελα είχε εμφανίσει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που προκαλεί η δηλητηρίαση από κυανιούχο κάλιο. Όταν η Άντζελα εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο στις 15/3, ειδοποίησε τον συνέταιρο του Κρεγκ και τη σύζυγό του για την ανακάλυψή της.

Στη συνέχεια, σε επίσκεψη στο νοσοκομείο, είπαν σε μια νοσοκόμα πως πίστευαν ότι η Άντζελα μπορεί να είχε δηλητηριαστεί με κυανιούχο κάλιο. Η εν λόγω νοσοκόμα κάλεσε στη συνέχεια την αστυνομία, όπως ήταν υποχρεωμένη να κάνει.

Ο οδοντίατρος από την πλευρά του, φέρεται να προσπάθησε να πει ότι παρήγγειλε το κυανιούχο κάλιο για τη σύζυγό του επειδή είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Είπε ότι εκείνη του ζήτησε να το παραγγείλει αφού είχε τα ιατρικά διαπιστευτήρια για να το κάνει, αλλά δεν πίστευε ότι θα το χρησιμοποιούσε πραγματικά.

Η αδερφή της 43χρονης, Τόνι, είπε στην αστυνομία πως ο γαμπρός της «είχε πολλαπλές σχέσεις με διάφορες γυναίκες, είπε στην Άντζελα ότι ήταν εθισμένος στην πορνογραφία από τότε που ήταν έφηβος και πως νάρκωσε την Άντζελα πριν από περίπου 5-6 χρόνια». Είπε επίσης πως η Άντζελα της είχε αναφέρει ότι ο Κρεγκ ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας για δεύτερη φορά.

Στις αρχές Μαρτίου, όταν η Άντζελα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα και πήγε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, είπε στον σύζυγό της μέσω μηνύματος πως ένιωθε «ναρκωμένη».

«Δεδομένης της ιστορίας μας, ξέρω ότι αυτό μπορεί να σε βάζει σε σκέψεις» απάντησε ο Κρεγκ. «Για την ιστορία, δεν σε νάρκωσα. Ανησυχώ πάρα πολύ όμως. Πραγματικά έδειχνες χλωμή πριν φύγω».

Η αστυνομία πιστεύει ότι εκείνη την εποχή είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο οδοντίατρος φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει έναν υπολογιστή στο ιατρείο του για να αναζητήσει πόσο αρσενικό χρειάζεται για να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και έκανε παραγγελίες για αρσενικό, κυάνιο και ολεανδρίνη (Η ολεανδρίνη είναι μια δηλητηριώδης ουσία που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού της πικροδάφνης) - τρεις θανατηφόρες χημικές ουσίες, σύμφωνα με έρευνα στο ιστορικό των αναζητήσεών του στον υπολογιστή.

Ο Κρεγκ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Πέμπτη (23/3) για να μάθει εάν οι εισαγγελείς έχουν αποφασίσει να ασκήσουν κατηγορίες εναντίον του.

Με πληροφορίες από AP / New York Post

Δημοφιλή