Ουκρανία: Αναφορές για νέο πυραυλικό πλήγμα σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Πληροφορίες κάνουν λόγο για χτύπημα στη φρεγάτα Admiral Makarov, στα ανοιχτά της Οδησσού.
Anadolu Agency via Getty Images

Η Ρωσία έχει υποστεί μια σειρά πληγμάτων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό από την εισβολή της στην Ουκρανία, με μεγαλύτερο όλων τη βύθιση της ναυαρχίδας Moskva από ουκρανική πυραυλική επίθεση.

Το πρωί της Παρασκευής, πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για νέο πλήγμα σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, πρόκειται για τη φρεγάτα Admiral Makarov, που φέρεται να έχει χτυπηθεί από ουκρανικό πύραυλο κρούζ στα ανοιχτά της Οδησσού.

Οι σχετικές αναφορές συνοδεύονται από εικόνες και βίντεο, που δείχνουν καπνούς να ξεπηδούν από ένα πλοίο.

Το πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Dumska, ανέφερε ότι το σκάφος βρίσκεται κοντά στο νησί Zmeyny, γνωστό ως «Φιδονήσι». Η συνήθως αξιόπιστη διαδικτυακή πλατφόρμα στρατιωτικών ειδήσεων Gruz200 ανέφερε ότι μια ναυτική πηγή επιβεβαίωσε ότι ένας πύραυλος έπληξε το σκάφος.

Σύμφωνα με το Dumska «μεγάλος αριθμός» ρωσικών αεροσκαφών πετάει πάνω από το σημείο.

Δεν υπάρχει για την ώρα επιβεβαίωση της επίθεσης από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (UAF) ή τη Ρωσική Ομοσπονδία (RF).

Το μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ολεκσέι Χοντσαρένκο υποστήριξε επίσης ότι πρόκειται για το πολεμικό πλοίο ήταν το Admiral Makarov, ένα σκάφος που είναι γνωστό ότι επιχειρούσε στη δυτική Μαύρη Θάλασσα για περισσότερο από ένα μήνα.

(με πληροφορίες από Kyiv Post)