ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/07/2018 11:53 EEST | Updated 26/07/2018 12:01 EEST

Οι αυστραλοί πυροσβέστες στέλνουν το πιο ξεχωριστό μήνυμα στους συναδέλφους τους και σε όλους τους Έλληνες

Jason Reed / Reuters

Οι Αυστραλοί πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από πολλούς τι σημαίνει καταστροφή από πυρκαγιά. Και ακόμα περισσότερο το γνωρίζουν οι αυστραλοί πυροσβέστες οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν πολύ καταστροφικές δασικές πυρκαγιές οι οποίες συχνά στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές. 

Έτσι, λοιπόν, η Αυστραλία, μια χώρα όπου κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τις φονικότερες πυρκαγιές στον κόσμο τον 21ο αιώνα, καθώς το 2009 πέθαναν 173 άνθρωποι στη Βικτόρια, πώς γίνεται να μη συμπαρασταθεί στο εθνικό πένθος που έχει βυθιστεί η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες από τις φωτιές στην ανατολική Αττική.

Ειδικότερα οι αυστραλοί πυροσβέστες, κατανοώντας τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει επέλθει όλη η χώρα, στέλνουν το δικό τους μήνυμα, καθώς δεν ξεχνούν ότι κάποτε είχαν βρεθεί στη θέση μας και βέβαια στη θέση των ελλήνων πυροσβεστών.

Οι Αυστραλοί πυροσβέστες λοιπόν ανάρτησαν μήνυμα στον πίνακα της εισόδου του πυροσβεστικού σταθμού του Νιούταουν, στη Νέα Νότια Ουαλία όπου εργάζονται. Στo μήνυμα αναφέρεται με greeklish «Οι καρδιές και οι προσευχές μας για την Ελλάδα #PrayForGreece».

Παράλληλα, σε ανάρτησή τους στα social media, γράφουν, «Οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όσους επλήγησαν από τις φωτιές στην Ελλάδα. Μεγάλο σεβασμό στα αδέλφια μας, τους πυροσβέστες, που κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν και να προστατεύσουν όσους έχουν ανάγκη».

Άλλωστε, σε τι διαφέρουν από τους Έλληνες πυροσβέστες; Κάτω από τη στολή είναι όλοι ίδιοι: Ήρωες.   

Η περίπτωση της Αυστραλίας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δοκιμασιών που συχνά αντιμετωπίζει η Αυστραλία σε ό,τι αφορά την πύρινη απειλή ενδεικτικό είναι πως μέσα στο 2018 έχουν καταγραφεί δεκάδες πυρκαγιές-κυρίως λόγω του καύσωνα- τρεις εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα απειλητικές. 

Ξεκινώντας από τις 8 Ιανουαρίου, κτίρια της πολιτείας της Βικτώρια είχαν παραδοθεί στις φλόγες και άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, από τις φωτιές που προκλήθηκαν λόγω καύσωνα. Εκείνο τον μήνα αντιμετωπίστηκαν περίπου 50 πυρκαγιές.

STR New / Reuters

Στις 19 Μαρτίου, παραθαλάσσια πόλη έγινε στάχτη μετά από πυρκαγιά. Πάνω από 70 κτίρια κάηκαν. Ο λόγος για την πόλη Τέθρα, στη νότια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ειδικότερα, η φωτιά κατέκαψε πάνω από 10.000 στρέμματα, παρόλα αυτά δεν υπήρχαν νεκροί και αγνοούμενοι.

Newspix via Getty Images
Newspix via Getty Images

Στις 15 Απριλίου, μια δασική πυρκαγιά απείλησε κατοικίες στα νότια προάστια του Σίδνεϊ, καίγοντας 2.5000 εκτάρια γης. Σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής έχει δοθεί εντολή να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού καθώς λόγω της επικινδυνότητας περαιτέρω εξάπλωσης της πυρκαγιάς η εκκένωση καθίσταται αναγκαία. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής χαρακτήρισε, δε, την πυρκαγιά ως «εξαιρετικά επιθετική». Δεν υπήρχαν νεκροί και τραυματίες. 

Αυτοί λοιπόν είναι οι αυστραλοί πυροσβέστες εν ώρα μάχης που ζουν τις ίδιες αγωνίες με Έλληνες. 

Brook Mitchell via Getty Images
Brook Mitchell via Getty Images
Newspix via Getty Images
PAUL CROCK via Getty Images
WILLIAM WEST via Getty Images
eurokinissi
eurokinissi
eurokinissi

Βλέπετε καμία διαφορά