Οι διακοπές φέτος το καλοκαίρι δεν θα είναι οι ίδιες - Τι να περιμένετε στην επόμενη διαμονή σας σε κατάλυμα

Μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε τα πρωινά στον μπουφέ και το room service. Και πολλά άλλα.

Αν κάτι έχει πλήξει περισσότερο ο κορονοϊός μετά τον τομέα της Υγείας, αυτό είναι σίγουρα ο τουρισμός. Σύνορα κλειστά, τέλος η ξεγνοιασιά καθώς ακόμα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι τρώμε και τι πίνουμε, που κοιμόμαστε και πόσο καλά έχουν απολυμανθεί οι επιφάνειες σε οτιδήποτε ακουμπάμε. Με βεβαιότητα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι οι διακοπές μας (όσου αποφασίσουν τουλάχιστον να κάνουν) δεν θα είναι όπως παλιά.

Τι αλλαγές να περιμένουμε να δούμε στα καταλύματα που μένουμε και ποιες αγαπημένες συνήθειες θα ξεχάσουμε;

Το Insider μίλησε με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, CEO μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, οι οποίοι περιέγραψαν τη νέα πραγματικότητα στον τουρισμό.

Να τι απάντησαν:

Οι τουρίστες θα ψάχνουν μικρότερα και με λιγότερο κόσμο καταλύματα

Πιθανότατα θα προτιμήσουν μικρότερα καταλύματα, που δεν θα έχουν πολύ κόσμο και θα διαθέτουν περισσότερους υπαίθριους χώρους. Δεν αποκλείεται να αυξηθεί η ζήτηση στα μικρά και ταπεινά motels. Κυρίως γιατί δεν έχουν εσωτερικούς διαδρόμους ή μεγάλους χώρους που συγκεντρώνονται πολλοί πελάτες, περιορίζοντας την έκθεση των επισκεπτών σε άλλα άτομα και μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ανέπαφο check-in και οι θερμομέτρηση κατά την άφιξη

Μην απορήσετε εάν σε κάποια ξενοδοχεία μαζί με το «καλημέρα», φέρουν και ένα θερμόμετρο στο μέτωπο για να μετρήσουν τη θερμοκρασία σας. Πιθανά είναι και τα ανέπαφα check-in, που μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογής στο κινητό ώστε να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ ατόμων.

Στο Hilton, για παράδειγμα, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν check in χρησιμοποιώντας το σύστημα του Ψηφιακού Κλειδιού, το οποίο ανοίγει κάθε πόρτα που ένας επισκέπτης κανονικά θα μπορούσε να ανοίξει με μια κάρτα-κλειδί. Αυτό περιλαμβάνει δωμάτια, ανελκυστήρες, πλαϊνές πόρτες και γυμναστήριο.

Τέρμα οι θορυβώδεις γείτονες: Ορισμένα ξενοδοχεία θα γεμίσουν μόνο το 50% των δωματίων τους

Το ανέπαφο check-in δεν είναι ο μόνος τρόπος που η επόμενη εμπειρία σας σε ξενοδοχείο μπορεί να περιλαμβάνει λιγότερα άτομα. Την επόμενη φορά που θα μείνετε σε ξενοδοχείο, τα δωμάτια δίπλα σας πιθανότατα να είναι άδεια. Είτε λόγω κρατικής οδηγίας, είτε γιατί οι ίδιες οι διοικήσεις των ξενοδοχείων το αποφάσισαν για να αισθάνονται οι πελάτες τους πιο ασφαλείς, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες θα λειτουργήσουν φέτος διαθέτοντας μόνο το 50% των δωματίων τους.

Τέρμα η καθημερινή καθαριότητα

Πιθανότατα θα πρέπει να ξεχάσετε και την καθημερινή επίσκεψη από την καμαριέρα. Επίσης τα περισσότερα ξενοδοχεία θα εξαφανίσουν τα περιττά αντικείμενα, όπως διακοσμητικά μαξιλάρια, χαρτί σημειώσεων, στυλό κτλ.

Το room service αλλιώς

Επίσης το πιο πιθανό είναι να ξεχάσετε τους δίσκους με τις καμπάνες και τα λαχταριστά φρεσκομαγειρεμένα φαγητά που ερχόντουσαν με το room service. Τώρα το πιο πιθανό είναι να αντικατασταθούν με συσκευασμένα τρόφιμα που θα κρεμιούνται στο χερούλι της πόρτας, χωρίς πάλι επαφή.

Αντίο μπουφέ

Αντίο θα πρέπει να πείτε καις τον παραδοσιακό μπουφέ που έπαιρναν όλοι το πρωινό τους στην σάλα του ξενοδοχείου. Δεν αποκλείεται κάποια ξενοδοχεία να επιλέξουν κλειστές αίθουσες πρωινού ή προσυσκευασμένο πρωινό για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή των επισκεπτών.

Αυξημένα πρωτόκολλα καθαρισμού και κανόνες κοινωνικής απόστασης

Τα ξενοδοχεία έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις διαδικασίες καθαρισμού και να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους σε κατάλληλα πρωτόκολλα ασφάλειας. Απαιτούν επίσης από τους εργαζόμενους να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν στολή PPE βάσει των συστάσεων του CDC.

Οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως λόμπι, γυμναστήριο, καθίσματα στην πισίνα και τραπεζαρία, καθώς και άλλες κοινόχρηστες επιφάνειες, όπως κουμπιά ασανσέρ και πόμολα, πρέπει να απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα. Επίσης θα πρέπει να βρίσκεται αντισηπτικό σε πολλά σημεία του ξενοδοχείου.