Οι ιερείς στην Πάτρα δεν βαφτίζουν παιδιά με δύο ονόματα. «Κομμένοι» οι ανήλικοι νονοί όπως και οι έγγαμοι με πολιτικό

Πάντα σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
VANO SHLAMOV via Getty Images

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς βρεφών της Πάτρας η απόφαση της Μητρόπολης να απαγορεύσει τη βάπτιση με δυο ονόματα. Έτσι πολλοί δοκίμασαν μια δυσάρεστη έκπληξη από το καλοκαίρι και μετά όταν επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους κι άκουσαν τους ιερείς να τους ανακοινώνουν οτι δεν μπορούν να δώσουν δυο ονόματα στα βρέφη αλλά μόνο ένα.

Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα με τοπικά νέα Τhebest.gr η απόφαση, πάντα από την αρμόδια Μητρόπολη, να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών

Οι περισσότεροι ιερείς επίσης δηλώνουν ότι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι!

Έτσι πολλοί γονείς, προκειμένου να δώσουν στα παιδιά τους δυο ονόματα, αναζητούν πλέον εκκλησίες εκτός Πατρών και πέρα από τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Πατρών προκειμένου να υλοποιήσουν την επιθυμια τους.

Αρκετοί πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, φροντίζουν όμως να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Πηγή: Thebest.gr

Δημοφιλή