Οι μεγαλύτεροι Αμμόλοφοι: Ο παράδεισος της Ελλάδας όπου κάνεις σκι χωρίς χιόνια (βίντεο)

Είναι οι αμμόλοφοι της Στροφυλιάς, οι μεγαλύτεροικαι υψηλότεροι της Ελλάδας, που η συσσωρευμένη άμμος έχει υποκαταστήσει την ανάγκη χιονιού.

Η φετινή χρονιά ξεχωρίζει για την έλλειψη χιονιού στα βουνά της Ελλάδας και γενικότερα της Ευρώπης.

Έως τώρα, διανύσαμε έναν ζεστό χειμώνα παρά την επερχόμενη κακοκαιρία. Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει δυσφορία στους φίλους του σκι και των χειμερινών αθλημάτων, οι οποίοι βλέπουν τα βουνά «γυμνα» από χιόνια και τις προσδοκίες τους να «λιώνουν» υπό το βάρος των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Υπάρχει όμως ένας κρυφός παράδεισος, που ο άνεμος σε συνδυασμό με το μοναδικό οικοσύστημα, έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σποτ, που προσφέρεται για «σκι» όλο το χρόνο. Αναφερόμαστε στους αμμόλοφους της Στροφυλιάς, τους μεγαλύτερους και υψηλότερους της Ελλάδας, που η συσσωρευμένη άμμος έχει υποκαταστήσει την ανάγκη χιονιού και μπορείς να «γλιστρήσεις» άνετα με τη χιονοσανίδα σου.

Κοντά βρίσκεται και η μαγευτική παραλία Καλόγρια Αχαΐας, που ξεχωρίζει για το μεγάλο μήκος της που αγγίζει τα 7 χιλιόμετρα και το μοναδικό δάσος που βρίσκεται πίσω της με τους υδροβιότοπους, σκηνικό που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στην Αφρική. Και όλα αυτά στις 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα.

Ο παράδεισος είναι πιο κοντά απ′ ότι περιμένουμε.

Δημοφιλή