Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποτίουν φόρο τιμής στον Ένιο Μορικόνε με ένα μεγάλο αφιέρωμα

Και πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Ennio» παρουσία του Μάρκο Μορικόνε, γιου του συνθέτη.
Ο Ενιο Μορικόνε διευθύνει συναυλία για τους αστέγους που διοργανώθηκε στο Βατικανό, 12 Νοεμβρίου 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Ο Ενιο Μορικόνε διευθύνει συναυλία για τους αστέγους που διοργανώθηκε στο Βατικανό, 12 Νοεμβρίου 2016. (AP Photo/Gregorio Borgia)
via Associated Press

Δύο χρόνια μετά την απώλεια του θρυλικού συνθέτη Ένιο Μορικόνε, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (28/9 – 9/10), αποτίει φόρο τιμής στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου Ιταλού μαέστρου, μέσα από ένα πολύπλευρο αφιέρωμα που θα «ακουστεί» και πέρα από τη μεγάλη οθόνη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

Την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Ennio» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζουζέπε Τορνατόρε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μάρκο Μορικόνε, γιου του συνθέτη, και του Τζιάνι Ρούσο, παραγωγού της ταινίας.

Θα προηγηθεί συναυλία του «Stavros Lantsias Quartet», με εκτελέσεις μερικών από τα ωραιότερα μουσικά θέματα που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης.

Την παρουσίαση της βιογραφίας «Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο. Η μουσική μου, η ζωή μου» (μετάφραση Άννα Νούση, εκδόσεις Μετρονόμος), παρουσία του συγγραφέα Αλεσάντρο Ντε Ρόσα στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης (Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Παρασκευή 30.09, 12.00, Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 85). Είσοδος Ελεύθερη.

Την εικαστική έκθεση με τίτλο «Ennio Formes» στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Δεκαέξι εικαστικοί, γραφίστες, street και tattoo artists δημιούργησαν και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα έργα τους, σε μια ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από τον μέγιστο Ιταλό συνθέτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στον «Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος» και αφορά στην παρουσίαση εικαστικού έργου και εικόνας, έχοντας ως αφορμή τον συνθέτη και το έργο του. Τα ονόματα των δημιουργών της έκθεσης είναι: Γ. Αντωνόπουλος, Αστ. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Δ. Δημόπουλος, Δ. Καλογήρου, Αστ. Λάσκαρης, Χ. Λάσκαρης, Σ. Μπακάλης, Π. Ντόλας, Γ. Πέτρου, Χ. Σαμαράς, Ε. Σαρλή, Ζ. Σεϊτάνη, Αλ. Μάντζαρη, Π. Τσιούτρας, PUPPET.

22.09 – 9.10, Ολύμπια Δημοτικό, Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Ακαδημίας 59. Ώρες: Τρίτη - Παρασκευή (11.00 - 19.00), Σάββατο & Κυριακή (11.00 - 15.00). Δευτέρα κλειστά. Είσοδος ελεύθερη

Δημοφιλή